Zaplesali Casperi, Bubimiri i zle vještice

Halloween u Rovinju (N. O. R.)
Halloween u Rovinju (N. O. R.)

Drugu godinu za redom rovinjski je središnji Trga maršala Tita zahvaljujući članicama Plesne skupine "Roxanne" na tren oživio i bio otvorena pozornica Halloween showa.

Djeca i mladi svih dobnih skupina natjecali su se u tome koja će grupa sa svojim maštovitim i ručno izrađenim kostimom (ali i plesnim performanceom) izazvati više pažnje gledatelja i njihovog posezanja u džepove i torbe za fotoaparatima i kamerama. No, baš kao i ugodna večer koja nije razočarala bila je brojnost publike koja je svaki nastup nagrađivala dugotrajnim aplauzom.

A kako i ne bi, kada su se dobri duhovi Casperi, Bubimiri i zle vještice za ovaj show, inače i prvi plesni projekt Roxannica, pripremali mjesec dana. A uz klince i klinceze, djevojke i mladiće, valja istaknuti i da su dobar posao odradili i njihovi roditelji i prijatelji- koji su šivali kostime, tapirali i viklali kose, bili autori strašnih maski i slično.

Ipak, uz izvođače najveći aplauz ide na račun umjetničkog tima  -Zvonimir Živić, Kristina Bingula i Martina Kolega koji su radili s malim izvođačima i bili zaduženi za različite koreografije i njihova ukomponiranja u Prvu rovinjsku Halloween priču koju su pokrenuli najmlađi kikići /mali dobri duhovi Casperi, vragolasti Bubimiri, Leptir - kao zle vještice u mini-mjuziklu i s glavnim aktericama Lunom Vokić i Eni Ružić, odnosno kao šećer na kraju seniori s dvije koreografije, hip- hopom i Requiem za snove.

A da se doista nešto lijepo i novo događa kod rovinjskih Roxannica, često i višestruko nagrađivanih plesačica dokaz je i angažman Martine Kolege, plesačice, pedagoginje i koreografkinje, poznate u krugovima koje pokreće ples i glazba. Kolega je naime, petnaest godina radila u zagrebačkom Plesnom centru Tala, nastupala u mjuziklima (Footlose, Crna kuća...), koncertima (Tony Cetinski, Severina, Ivana Banfić, Jelena Rozga, Top Stars) i mnogim drugom projektima, da bi danas, kako mi u glas rekoše dva mala Caspera, bila zadužena i za njihov nastup. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter