Zapjevali zborovi u Novigradu


Danas je u novigradskom kinu počeo 45. susret hrvatskih pjevačkih zborova. Na susret je pristiglo više od 550 pjevača iz 18 zborova, od kojih su 15 u natjecateljskom djelu, a tri zbora će nastupiti kao gosti.

Nakon uvodnih riječi novigradske pročelnice za kulturu Ružice Mitrović Maurović, tajnika Hrvatskog sabora kulture Dražena Jelavića, predsjednika europske mreže za promicanje kulturno-umjetničkog amaterizma "Amateo" Aleta Rhysa Jonesa te pročelnika za kulturu Vladimira Torbice počeo je pjevački dio programa.

Prvi je, kao gost susreta, zapjevao Akademski mješoviti zbor sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, pod dirigentskom palicom Denisa Modrušana, nakon kojega je počeo i natjecateljski dio programa.

Prvog dana susreta nastupilo je sedam zborova pod budnim uhom stručnog povjerenstva koje čine predsjednik Josip Jerković, Massimo Brajković i Ambrož Čopi. Za kraj zapjevali su gosti iz ljubljanskog Zbora konservatorija za glasbo in balet vođeni Ambrožom Čopom.

Susret se nastavlja sutra kad je u natjecateljskom programu osam zborova te novigradski ženski zbor "Lavanda" koje vodi Branislav Ostojić. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter