Zapjevali najljepši glasovi Višnjana, Kaštelira i Vižina

(M.RIMANIĆ)
(M.RIMANIĆ)

Na rotondi Parka Antuna Korlevića pod pokroviteljstvom Općina Višnjan, Kaštelir-Labinci i Vižinada održan 12. dječji festival u Višnjanu. Natjecalo se 20 učenika Osnovne škole Jože Šurana koja djeluje u Višnjanu, Kašteliru i Vižinadi, a mladi pjevači bili su podijeljeni u dvije kategorije. U prvoj su se natjecali učenici od prvog do četvrtog razreda, a u drugoj od petog to osmog razreda.

Stručni žiri u sastavu: Sanjica Sara Radetić, ravnateljica osnovne Umjetničke škole Poreč, Alen Bernobić profesor Osnovne glazbene škole Poreč, Zlatko Crnković, dirigent, gitarist i voditelj crkvenog zbora, Predrag Brkić, ravnatelj osnovne škole Jože Šurana Višnjan i Milan Dobrilović, načelnik Općine Višnjan nije imamo lak, ali je zato imao lijep zadatak da među mladim pjevačima, pravim slavujima svog zavičaja, izdvoji najljepše interpretacije.

U kategoriji polaznika od prvog do četvrtog razreda prvo je mjesto osvojila Ana Vedriš s pjesmom "O mio babbino caro", drugo je mjesto pripalo Sari Antolović s pjesmom "Želim biti kao vi", a treće Magdaleni Trogrlić s izvedbom pjesme "Ja sam za ples". U kategoriji učenika viših razreda pobijedile su Valentina, Maria i Veronika Baldini s interpretacijom "Lean on me", druga je bila Roberta Velić s izvedbom "All of me", a treća s pjesmom "Stay" Tara Štifanić. Pobjednici su naravno dobili nagrade, a svi sudionici za trud i talent priznanja.

Zapravo nagrada pripada svima već i za sam nastup na festivalu, jer mladim pjevačima ova pozornica omogućuje da se predstave najizbirljivijoj publici, a to su uvijek roditelji, rođaci i prijatelji. Oni koji ih poznaju i stoga su njihova očekivanja uvijek visoka, zato je aplauz publike istinska nagrada za odvažnost mladih pjevača koji su se poznatim domaćim i svjetskim uspješnicama predstavili domaćoj publici.

Naravno u tomu ima i malo uvježbanijih, pa i talentiranijih, koje je zato i izdvojio istančan sluh žirija. Međitim, najvažnije je da se mladi druže na ovakvim susretima, da vole lijepu pjesmu i da uživaju u glazbi koja potiče pozitivnu energiju kod izvođača i slušatelja, a takve energije na 12. dječjem festivalu u Višnjanu nimalo nije nedostajalo. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter