Zapeceni rižoto s bukovacama i sirom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevjerojatno ali moguce. Jednostavna riža može dobiti sasvim novo ruho, puno bogatog okusa. Mesnate bukovace svojim specificnim mirisom i okusom uz nezaobilazni dodatak cešnjaka i bijelog vina, osvojit ce i zaklete ljubitelje mesa.

Sastojci:
30 dag bukovaca, 20 dag riže, glavica luka, cešanj cešnjaka, maslac, list peršina, sol i papar, ribani sir, 1 dcl bijelog vina, ulje.

Priprema:
Ocistite i usitnite luk pa ga popržite na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte rižu i 2 prsta vode te ju pirjajte dok ne omekša.

U drugoj posudi na maslacu kratko prepržite usitnjeni cešnjak, dodajte gljive i vino pa ih pirjajte sve dok ne postanu mekane (cca 15 minuta). U gljive dodajte rižu, sitno nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite.

Sve zajedno izmiješajte i stavite u maslacem namazanu vatrostalnu posudu. Pospite ribanim sirom i pecite oko 10 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.


Podijeli: Facebook Twiter