Zapecacena jedina oštarija u Dragucu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Inspekcija rada rijeckog odjela Državnog inspektorata nedavno je zatvorila jedini ugostiteljski objekt u Dragucu, buffet Zora, koji možemo nazvati i kultnim jer je tijekom 60-godišnjeg poslovanja ugostio citav niz poznatih svjetskih filmskih lica koja su snimala u Dragucu: Michaela Yorka, Karla Maldena, Borisa Dvornika, Enu Begovic i mnoge druge.

Revna inspekcija kaznila je vlasnika oštarije Gvida Gržinica koji živi preko puta gostionice s mjesec dana obustave rada, odnosno s 30 tisuca kuna ako želi izbjeci zatvaranje usred sezone. Kažnjen je, jer je premda umirovljen, posluživao goste, što on ne opovrgava.



- Ako je zakon takav, takav je, treba ga poštovati, priznaje Gržinic. "Samo ja nemam novca da to platim. Da inkasiram nešto, možda bih i platio, ali mi i knjigovode kažu da mi se jednostavno ne isplati platiti kaznu, pa cemo usred sezone morati biti zatvoreni. Molio sam ih da odgode izvršenje kazne za listopad, ali su odbili."

Vlasnik poznate oštarije za sebe kaže da je "roden u gostionici", pa mu je pomalo cudno da ne može pomoci kceri koja je jedina zaposlena u ugostiteljskom objektu.



- Jedva sam je prije dvije godine nagovorio da dode tu da bi jednom možda preuzela gostionicu jer sam ja vec u nekim godinama, kaže dodajuci da zbog slabog prometa gostionice (zbog koje je po zimi uglavnom zatvorena) ne može zaposliti još jednog radnika, a opet ne može ni tjerati kcer da po cijeli dan radi. Kaže da inace ne konobari, ali je kriticne prigode poslužio starog poznanika iz Pazina koji godinama nije bio u Dragucu.

Smatra da bi odnos prema ugostiteljskim objektima u zabacenim predjelima morao biti blaži nego u gradovima ili da bi zbog održavanja jedinog ugostiteljskog objekta u turistickom biseru kao što je Draguc trebao dobivati nekakvu potporu.

Posebno je ogorcen što su ga inspekciji prijavili susjedi s kojima je u dugogodišnjem sudskom sporu oko vlasništva nad jednim prolazom izmedu njihovih kuca. Kaže da je vec "skoro poludio s tim i da razmišlja o tome da ide ca" da bi stare dane proveo na miru, a ne u konstantnoj svadi.


Podijeli: Facebook Twiter