Zapalili se elektricni stupovi, dio Puljštine bez struje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slaba kiša koja je u utorak u zoru pocela padati na Puljštini izazvala je prekid u opskrbi elektricnom energijom pa su brojna mjesta satima bila bez struje.

Oko 4 ujutro pocele su teškoce u napajanju pa je otad do 7 ujutro bez struje ostalo gotovo cijelo podrucje u trokutu Vodnjan - Svetvincenat - Barban, rekao nam je rukovoditelj Službe za vodenje pogona Elektroistre Denis Brajkovic dodajuci da je kvarova bilo mnogo, a Elektroistrine ekipe na terenu su ih postupno sanirale.

Na tom se potezu zbog iskrenja izazvanog kišom zapalilo petnaestak elektricnih stupova zbog cega su s njih padali elektricni vodovi.

- Zapaljenje stupova je uobicajeno kad nakon dugog razdoblja suše padne kiša koja izazove iskrenje struje na vrhu stupa koji se zatim zapali. Kod takvih pojava veci je problem slaba kiša nego pljusak, da je kiša bila jaca, ne bi nastale ovakve posljedice, kaže Brajkovic.

Zbog kvarova Šajini, Orihi, Trlji i Skitaca ostali su bez struje oko 5.30 sati, a oko 6 podrucje izmedu Svetvincenta i Peteha. Prekid opskrbe strujom dogodio se nešto prije 7 sati na podrucju Puntere, a nešto kasnije i na Vodnjanštini, na potezu od križanja Istarskog ipsilona na lokaciji Vodnjan sjever prema Svetvincentu. Bez struje su u jutarnjim satima ostali i Juršici, sva sela oko njih te Manjadvorci, Hrboki i Orihi.

Vodnjanština je, kako nam je rekao Brajkovic, nakon sanacije kvara ukljucena medu prvima, prije podneva, a opskrba elektricnom energijom na cijelom podrucju trebala bi biti uspostavljena tijekom dana.


Podijeli: Facebook Twiter