Zaokruživanje prstena obalnog kolektora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastavak izgradnje tlacnog voda crpne stanice Veli Vrh bio je povod konferencije za novinare gradonacelnika Borisa Miletica, procelnika Damira Prhata i direktora Herculanee Igora Starog na lokaciji nadomak Brionke, gdje je zapocelo spajanje nove crpne stanice Veli Vrh s izgradenim dijelom obalnog kolektora u Kolodvorskoj ulici i crpnom stanicom Rivijera. Izgradnja tlacnog voda vec je realizirana ispod mosta kod Mlina, a predstoji još realizacija 580 metara cjevovoda. Investicija je vrijedna 850 tisuca kuna, a financira se bespovratnim sredstvima HBOR-a.

- Izgradnja kanalizacijskog sustava grada osnovni je prioritet jer, osim što je temelj buduceg razvoja grada, jamci i zaštitu pulskog zaljeva. Iduce godine zapocet ce i radovi duž rive cime ce se zaokružiti velika gradska investicija koja traje posljednjih 13 godina, izgradnja obalnog kolektora kanalizacijskog sustava i cišcenje zaljeva od fekalnih voda, rekao je gradonacelnik.



Procelnik Prhat istaknuo je da su vec izgradeni kljucni projekti kanalizacijskog sustava obalnog kolektora, cetiri crpne stanice, a da izgradnju fekalne kanalizacije prati i izgradnja oborinske, gdje je to moguce, cime se ostvaruje dvostruki efekt.

Direktor Herculanee istaknuo je da ce se izgradnjom ovog tlacnog voda zaštititi sjeverni dio pulske luke, a na njega ce se spojiti i sve otpadne vode industrijskog dijela Šijane, što uz završeni šijanski kolektor predstavlja realizaciju vecine preduvjeta za zaokruživanje obalnog kolektora.

- Ponude na natjecaju za izgradnju obalnog kolektora duž rive otvaraju se 1. prosinca i povjerenstvo ce izabrati izvodaca do kraja godine. Prema dostupnim informacijama, interes je velik u odnosu na poništeni natjecaj i vjerujem da ce pocetkom iduce godine radovi zapoceti. U iducoj godini pripremit cemo potrebnu dokumentaciju za projekt rekonstrukcije kanala Pragrande, takoder putem projekta Hrvatskih voda "Jadran II", a ti se radovi ocekuju tijekom 2013./14. godine, zakljucio je Stari. (G. ROJNIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter