Zanosna Eva Mendes na crvenom tepihu Mostre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetak ovogodišnje Mostre nije baš za almanahe - ni desetminutni pljesak blazirane publike u Sala grande, ni proglašavanje filma vec i prije gledanja za ultimativno remek djelo, nije spasio spektakularni film "Baaria" od ne baš oduševljenih reakcija domacih i stranih kriticara. A na crvenom tepihu je više lokalnih politicara nego poznatih osoba.

Jedina istinska medunarodna zvijezda bila je zanosna Eva Mendes. Od nama poznatijih Talijana Flavio Briatore i njegova Elisabetta Gregoraci, televizijska voditeljica Simona Ventura, Alessandro Benetton, Berlusconijev prvorodeni sin Piersilvio Berlusconi i naravno kuma Mostre Maria Grazia Cucinotta. Nova zvijezda koja je zasjenila razvikanu Cucinottu na Red Carpetu i u srcima fotoreportera je prekrasna i vrlo talentirana Margareth Made, protagonistica filma "Baaria".



Nakon Nicholasa Cagea i Eve Mendes drugi dan došli su Michael Moore, Viggo Mortensen i, kako smo službeno obaviješteni, ocekuje se cak i - Salman Rushdie koji na Lido dolazi podržati glumicu Monicu Birladean, protagonisticu filma "Francesca", redatelja Bobbyja Paunescua, koji u sekciji "Horizonti" izaziva velike polemike. Film prica o talijanskoj ksenofobiji i rasizmu pa su one bile ocekivane. Englesko-indijski pisac koji je zbog svojih "Sotonskih stihova" bio osuden na smrt od strane iranskog duhovnog vode ajatolaha Homeinija zbog uvrede islama i proroka Muhameda bit ce uz svoju prijateljicu tijekom Mostre.


Podijeli: Facebook Twiter