Zanimljiva foto priča o egzotičnijem svijetu

S otvorenja izložbe "Nepalski čaj"
S otvorenja izložbe "Nepalski čaj"

Što je vidio/doživio Mladen Boljkovac, na svom putovanju Nepalom predstavio je svojim sugrađanima u Rovinju na autorskoj fotografskoj izložbi "Nepali tea- Nepalski čaj" u Centru vizualnih umjetnosti Batana. Čaj kao dio rituala, običaja i svakodnevnice, Mladena Boljkovca, inače predsjednika rovinjskog CVU "Batana" kojeg brojni sugrađani poznaju i kao svog obiteljskog liječnika, inspirirao je da ispriča zanimljivu foto priču o jednom drugačijem i egzotičnijem svijetu.

Dakle, svoje fotoreporterske želje dobrim dijelom i okom kamere usmjerio je na ritual ispijanja tog visoko cijenjenog napitka. Također, kameru kao da i nije bilo potrebe posebice usmjeravati. Jer, autor je fotografirao život. Uhvatio je trenutke i ljude koji ne haju snima li ih netko - od prodavača, beskućnika, šetača,  jednom riječju snimio je pravo i istinsko bilo ulice.

Inače, posljednja ovogodišnja foto postava CVU "Batana" tijekom otvorenja imala je i glazbenu podlogu za čiji se dobar štimung pobrinula folk skupina "Batana" a izložbu su otvorili i o njoj govorili pulski fotograf Đani Celija i ravnateljica Zavičajnog muzeja Rovinj prof. Marija Smolica. 

U predgovoru pratećeg kataloga, Đani Celija ističe da se Mladen Boljkovac još od rane mladosti bavi fotografijom. Dolaskom u Rovinj 1982. godine obnavlja rad Foto-kluba Rovinj, da bi 2008. godine preuzeo upravljanje CVU "Batana". Posebnu pozornost je posvetio edukaciji mladih zaljubljenika u foto-umjetnost i priređivanju njihovih skupnih izložbi. Mladen Boljkovac iza sebe ima niz samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Ovu rovinjsku pod nazivom "Nepalski čaj" može se razgledati sve do 20. siječnja. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter