Zanimanja budućnosti, talenti, inovacije, investicije

Ove godine konferencija se održava pod sloganom "Pokrenimo ideje" (Arhiva)
Ove godine konferencija se održava pod sloganom "Pokrenimo ideje" (Arhiva)

Konferencija WinDays kompanije Microsoft Hrvatska u travnju će 16. godinu zaredom u Poreč dovesti vrhunske svjetske i domaće predavače i stručnjake te brojne sudionike iz poslovnog i IT svijeta, javnog sektora te akademske zajednice i medija. Pod sloganom "Pokrenimo ideje" ponudit će brojne okrugle stolove, bogat zabavni sadržaj te pružiti mogućnost za ostvarivanje poslovnih kontakata.

Poslovanje i tehnologija

Počinje Business konferencijom 26. i 27. travnja, koju će činiti tri tematske cjeline: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki. Gostuje Graham Brown Martin, pisac i konzultant poznat po provokativnim idejama o budućnosti obrazovanja, odnosno transformaciji načina na koji učimo i živimo te usmjeravanju mladih prema zanimanjima budućnosti. Nenad Bakić, poduzetnik, investitor i jedan od najvećih zagovaratelja uvođenja tehnologije u školski kurikulum, održat će predavanje "Da, mi možemo izgraditi kulturu uspjeha". Govorit će o razvoju automatike i robotike te ulozi i aktivnostima udruge Institut za razvoj i inovativnost. Diskutirat će se i o stvaranju uvjeta za razvoj i privlačenje talenata, razvoju inovacija te privlačenju investicija.

Slijedi WinDays16 Technology konferencija koja traje od 27. do 29. travnja, a osim novosti iz svijeta tehnologije, najnovijih rješenja za unaprjeđenje poslovanja, novosti o Microsoft proizvodima vezano uz SQL server, Windows server, Azure i brojne druge, dat će naglasak na dva nova smjera - digital i otvoreni kod. Među predavačima su Sander Berkouwer (Directory Services MVP) koji će sudionike podučiti kako uspješno kreirati hibridni identitet u svom okruženju, Alex Mang koji će pomoći developerima da bolje razumiju implikacije cloud computinga te Aleksandar Drašković, stručnjak za SharePoint koji dolazi iz Microsoft ureda u Irskoj.

Akcija za Društvo invalida

Sudionici i sponzori će tradicionalno sudjelovati u WinDays humanitarnoj akciji koja je ove godine usmjerena na pomoć Društvu invalida Poreča. Prikuplja se novac za mobilni tim Društva kojeg će činiti volonteri koji će članovima udruge pribavljati lijekove, kućne potrepštine i pomoći u kućanskim poslovima. Prije i tijekom Konferencije sudionici će prikupljati WinCoine, virtualnu konferencijsku valutu, koju će u WinCoin shopu moći zamijeniti za manje ili veće nagrade. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter