Zayn: Zvukovne slike kaosa

Grupa Zayn u caffe baru Mimoza (TEA TIDIĆ)
Grupa Zayn u caffe baru Mimoza (TEA TIDIĆ)

Instrumentalna četvorka iz Bjelovara, grupa Zayn, sinoć se premijerno predstavila pulskoj publici u caffe baru Mimoza, gdje su promovirali svoj album prvijenac "Medeia".

Grupa koju čine gitaristi Marko Dragičević i Bojan Gatalica, basist Miran Kapelac  i bubnjar Alen Rožman predstavila je vrhunsku glazbu poprilično avangardnog glazbenog izričaja, u kojem kroz teške gitarske rifove i kompleksne ritmove kombiniraju noise, rock, metal, psihodeliju i ine glazbene žanrove. Ova vrsta glazbe definitivno zaobilazi sve mainstream tokove, a okupljeni glazbeni sladokusci glazbu Zayna komentirali su brojnim riječima hvale.

Osim skladbi s albuma "Medeia" objavljenog u srpnju, Zayn su predstavili i nove, izuzetno atmosferične autorske skladbe, te bi se njihova glazba koja mogla opisati i kao zvukovna slika kaosa. Ta poveznica s vizualnim ima veze i s nastankom benda - naime, glazba s albuma "Medeia" stvarana je za istoimenu predstavu, te su se upravo tada okupili glazbenici koji su nastavili djelovati kao grupa Zayn.

Zayn su u Mimozi nastupili u sklopu svoje mini turneje na kojoj promoviraju album, te nastupaju diljem Hrvatske, a kako saznajemo od članova benda, u planu je i predstavljanje na inozemnom tržištu. Inače, ime "zayn" na arapskom znači "unutarnja ljepota". (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter