Žan Tabak novi trener Caje Laboral

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Žan Tabak (42) novi je trener španjolskog euroligaša Caje Laboral iz Vitorije, a na toj je dužnosti zamijenio bivšeg suigrača iz Jugoplastike s kojim je osvojio dva naslova europskog prvaka (1989., 1990.), crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića. Po Ivanovića je koban bio domaći 68:77 poraz od Blusens Monbusa u 8. kolu španjolskog prvenstva u nedjelju.

Tabak je s klubom iz Vitorije dogovorio suradnju do kraja sezone, s mogućnošću produžetka na još jednu godinu. Prije preuzimanja Caje Laboral Tabak je vodio poljski sastav Trefl Sopot, a prošle je sezone bio trener tadašnjeg španjolskog drugoligaša Sant Joseph iz Girone.

Nakon osam prvenstvenih kola Caja Laboral ima pet pobjeda i tri poraza, te se nalazi u velikoj skupini momčadi koje se nalaze od petog do 11. mjesta na ljestvici, ali za baskijski sastav mnogo je neugodniji omjer od jedne pobjede i pet poraza u Euroligi s kojim zauzima posljednje mjesto u skupini C u kojoj se natječe i hrvatski predstavnik Cedevita.

Caja Laboral i Cedevita igrat će u Vitoriji u 10. kolu 14. prosinca. U prvoj utakmici igranoj u Zagrebu prije 10 dana Cedevita je bila uspješnija sa 76:69. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter