Zamućenje vode na Vidikovcu i Stoji

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Pulski vodovod u ponedjeljak je poslao obavijest svojim potrošačima u kojem ih obavještava da je zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži u subotu 14. ožujka došlo do zamućenja vode u dijelovima grada Pule, i to na Vidikovcu i Stoji. Tijekom nedjelje, ističu, ispiranjem cjevovoda na hidrantima i kontrolom kakvoće vode putem internog laboratorija, poduzete su mjere otklanjanja posljedica zamućenja te je izdana obavijest potrošačima o preventivnom prokuhavanju vode za piće te preporuka ispiranja unutarnje vodovodne mreže u domovima potrošača.

Vodovod, ističu nadalje, poduzima i dalje sve mjere da se što brže normalizira opskrba uz ispiranje cjevovoda u Ulici Ljudevita Posavskog, Osječkoj ulici i Voltićevoj ulici uz ispitivanje kvalitete vode.

"Provjeru zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju obavljat će i službeni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Do konačnih rezultata službenog laboratorija i nove obavijesti, preventivne mjere ostaju i dalje na snazi", ističu iz pulskog Vodovoda.

Opskrba vodom za piće biti će omogućena autocisternom na lokacijama iza marketa Konzum, u Kupelwieserovoj ulici, na raskršću Osječke i Brijunske ulice i na Vidikovcu u Voltićevoj ulici između kućnih brojeva 3 i 5. Autocisterna će se izmjenjivati i biti na raspolaganju potrošačima na svakoj lokaciji po sat vremena od 8 do 20 sati ili prema pozivu na broj telefona 529-972. Iz Vodovoda mole potrošače za razumijevanje. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter