Zamrznute cijene struje, vode, cestarine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ce se od 1. kolovoza na robe i usluge obracunavati PDV po vecoj stopi od 23 posto, umjesto dosadašnjih 22, gradani ce, barem do kraja ove godine, placati istu cijenu struje, cestarine, poštanskih usluga ili primjerice prijevoza trajektom. Uz to gradani Zagreba ce vecinu režija, vodu, odvoz smeca, pricuvu, grijanje i plin, placati po dosadašnjim cijenama, i to ne samo do kraja godine, nego i u 2010.

Rezultat je to sastanka predsjednice Vlade Jadranke Kosor s upravama HEP-a, Hrvatske pošte, Jadrolinije, Narodnih novina, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Hrvatskih željeznica, Plinacroa, Hrvatskih voda i Zagrebackog Holdinga. Svi oni su, izvijestila je premijerka, obecali da nece dizati cijene zbog rasta PDV-a za jedan postotni bod, s time da su predstavnici Zagrebackog Holdinga izvijestili da nece dizati cijene ni ove niti iduce godine. Zamrzavanje cijena Vlada ce nastojati ishoditi i u tvrtkama prehrambenog sektora.

Premijerka ce razgovarati i s predstavnicima prehrambene industrije te trgovackih lanaca, od kojih takoder ocekuje da ne podižu cijene.


Podijeli: Facebook Twiter