Zamka Đekiju uzrokovala trajne posljedice

Zoran Milinković: Onaj tko postavlja ovakve zamke mora odgovarati za boli koje je nanio životinji
Zoran Milinković: Onaj tko postavlja ovakve zamke mora odgovarati za boli koje je nanio životinji

Ožiljci po cijelom tijelu, šepanje na lijevu nogu i uplašeni pogled, posljedice su koje su psu Đekiju ostale nakon što je u ožujku stradao zaglavivši se u čeličnu sajlu, dio zamke krivolovaca u Šišanu. Mješanac se kući na daljnji oporavak vlasniku Zoranu Milinkoviću i njegovoj obitelji vratio tek prije koji dan, nakon dugotrajnog i mukotrpnog liječenja.

- Sedmog ožujka Đeki se vratio sa sajlom urezanom u tijelo i više od mjesec dana proveo je na liječenju u Puli i Pazinu. Bio je u bolnici i pet puta je operiran, a uspavan je bio ukupno oko 15 sati. Zadnju operaciju imao je u Pazinu i tada mu je ugrađena šipka u prednju lijevu nogu. Ali, oštećen mu je živac pa je pitanje hoće li se više moći normalno kretati. S vremenom će prohodati, ali sve ga boli, dlake mu nisu još narasle, a i uplašen je, kaže Milinković.

Đekijevo ga je liječenje, kaže, dosad koštalo šest tisuća kuna, a još nije gotovo. Milinković se zahvalio veterinarima u Puli i Pazinu što su Đekiju spasili život.

- Sretan je, no bit će još dug i skup put do oporavka. Nikad nije bio vezan, a sad mora biti. Ne smije se puno kretati. Veterinarka mu je izbrojila više od 300 šavova od operacije, naveo je. O ovom je slučaju obavijestio Policijsku upravu istarsku. Na naše nedavno pitanje ima li kakvih novosti, u PU istarskoj navode da je "kriminalističko istraživanje u tijeku te se poduzimaju radnje na otkrivanju osobe koja je postavila zamku". Iz policije ga nakon prijave nisu kontaktirali, kaže Milinković, kao ni iz županijske Veterinarske inspekcije, gdje su nam u ožujku rekli da je ovo prvi prijavljen ovakav slučaj. (Petra LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter