Zamirisala riva u Funtani po sipama i srdelama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sipa u šugu s palentom, s paštom, na salatu, na žaru ili frigana… sasvim je svejedno, jer u kombinaciji sa odličnim vinom svakom će se dopasti. Upravo sipa kao osnovna namirnica slavila se u funtanjanskoj marini, gdje je Općina i Turistička zajednica tog mjesta upriličila svoju tradicionalnu, četvrtu po redu veliku Feštu od sipa.

Ne treba gotovo ni spominjati kako je na slavlje u čast tog glavonošca pristiglo mnoštvo ljubitelja te morske delicije. Mjesta kamo bi se degustirao slasni topli obrok gotovo da nije ni bilo. Ne zbog toga što je falilo klupa i stolova, već zbog činjenice da su mirisi i okusi spravljenog jela lokalnih ugostitelja, širili se na sve strane, pa su i oni koji su tuda bili samo u prolazu iznenada odlučili priključiti se degustiranju. Zbog velike potražnje, iako je fešta službeno počela u 18 sati, sve skuhano i ispečeno nestajalo je brzinom munje, pa su kako to već i biva na ribarskim veselicama, oni koji su zakasnili mogli za utjehu degustirati još samo srdele koje su se zavrtjele na gradelama.

Uz odlične svirke okupljene su zabavili i muzičari Alfa Time banda i Bukaleta, pa se veselica uz ugodno druženje i kojom čašicom više oteglo do kasno večernjih sati.

Sipe na različite načine nudile su se po promotivnim cijenama od svega 35 kuna za porciju. Isto toliko trebalo je izdvojiti za one spravljene na salatu, uz šugo s paletom ili paštom. Srdele su se nudile za 15 kuna, a svega pet manje trebalo je izdvojiti za čašicu vrhunskih vina. (Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter