Zametnuti CD-i odgodili suđenje Kosovim atentatorima

Nikica Ćurić ispred pulskog suda s odvjetnicom Meri Franičević Gorjan (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Nikica Ćurić ispred pulskog suda s odvjetnicom Meri Franičević Gorjan (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Suđenje porečkom ugostitelju Sefedinu Bilaliju, Miri Đuriću zvanom Bombaš iz Đakova i Nikici Ćuriću iz Osijeka na Županijskom sudu u Puli danas je prekinuto, a nastavit će se sredinom siječnja. Danas su, na temelju prijedloga branitelja drugoptuženog Đurića, trebali biti preslušani audio zapisi telefonskih razgovora Đurića i Ćurića.

Đurić je htio da se najprije presluša razgovor od 17. svibnja 2011. godine između Ćurića i nepoznate osobe koju je oslovljavao sa Brajo, a tema razgovora je bila privođenje nekih osoba u osječku policiju vezano za drogu, te razgovor oko "šefa" za narkotike u policiji. Sudu je kazao da želi da se preslušaju razgovori između Nikice Ćurića i policije jer smatra da je Ćurić bio u kontaktu sa brojnim policajcima.

Đurić je tada tražio i da se presluša razgovor između Kosa i "nepoznate osobe" od 25.05.2011. godine, odnosno dana kada je kod riječkog hotela Bonavia u spektakularnoj akciji riječkog PNUSKOK-a uhićen Miro Đurić. No, sudac Zdravko Garić je pregledavši svih 11 CD audio zapisa primijetio da te snimke nema. Nakon kratke pauze izjavio je da su tri CD-a s audio snimkama telefonskih razgovora pohranjeni na porečkom Općinskom sudu, gdje se Đuriću lani sudilo zbog iznude Kosu, radi čega je Bombaš pravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora.

Na temelju današnjeg naloga Županijskog suda ti će CD-i biti dostavljeni pulskom sudu, a do idućeg ročišta za mjesec i pol dana bit će izrađena dopuna telekomunikacijskog vještačenja Đurićevog mobitela.

Trojka je optužena za pokušaja ubojstva bivšeg dogradonačelnika Poreča i sadašnjeg predsjednika uprave HC-a Eda Kosa. Prema optužbi trojac je organizirao dva atentata na Kosa, i to u listopadu 2006. godine kada mu je u dvorištu gradske uprave u Poreču dignut automobil u zrak, te u studenome 2010. godine kada je na Kosa pucano u dvorištu njegove obiteljske kuće u Kukcima kraj Poreča.

Za prvi pokušaj ubojstva tereti se Miro Đurić, a sačekuša u Kukcima pripisana je Nikici Ćuriću. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter