Zamet - Arena 24:21

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Veceras je naša fešta", orila se pjesma iz grla igracica Zameta i nakon što su gledatelji napustili tribine. Zamecanke su feštale plešuci pobjednicko kolo nakon što su u derbiju susjeda u svojoj dvorani bacile na koljena ljute rivalke iz pulske Arene (24:21; 13:11).

Pobjeda je Rijecankama tim slada što je izborena protiv kluba u koji su ljetos otišle Dina Havic i Tea Linic, bivše clanice prve sedmorke Zameta. Predvodene fenomenalnom reprezentativkom Anom Marušcec, koja je u suparnicku mrežu adresirala cak deset golova, te sjajnom vratarkom Nikolinom Rebic-Racic sa 17 obrana, Zamecanke su diktirale ritam, uglavnom kontrolirale igru i rezultat.

Rebic-Racic je do poluvremena imala cak deset obrana, što su njezine suigracice naplatile sa samo dva gola razlike (13:11). Pritom je u uzbudljivoj igri videno cak sedam izjednacenja rezultata. Nakon što su u tri navrata vodile s dva gola razlike, neizbježna Marušcec je u 26. minuti pogodila za 12:9.

U nastavku, u 42. minuti, domacice su stigle do odmaka od pet golova (19:14). Rijecanke su vrlo dobro cuvale prednost, ali popuštanje je na duži rok bilo neizbježno.

Tina Gavranic i Selena Miloševic su u 57. minuti smanjile na 22:20. To je, medutim, bilo sve od Arene ove jeseni na Zametu, Slavica Šuster i reprezentativka Katarina Ježic su spremile u sef vrijedne bodove, preostalo je samo feštanje i cestitanje.

Dvorana na Zametu
. Gledatelja: 250. Suci: Mandic (Solin) i Žanko (Sinj).

ZAMET:
Rebic-Racic, Brcic 4 (2), Plahinek 2, Vukovic 5, Debelic, Tabar, Iskra, Toto, Strukar, Bunic, Tus, Ježic 1,Šuster 2, Marušcec 10, Vucic, Zoric.

ARENA:
Vukic, Havic 2, Šabic, Gaborovic, Miloševic 2, Kiridžic 7 (2), Maras 1, Linic 4, Gavranic 4, Križanac, Mandic, Mudronja 1, Gašic, Kajganic.

Iskljucenja: Zamet 4, Arena 4 minute. Sedmerci: Zamet 2 (2), Arena 2 (2).


Podijeli: Facebook Twiter