Zamagljivanje oko Arene u podne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas u podne vozilo Zavoda za javno zdravstvo zamagljivalo je podrucje oko Arene u borbi protiv komaraca. O tome nas je izvijestila nekolicina citatelja koji su ostali iznenadeni da se takva aktivnost provodi usred dana. Od Nediljka Landeke, voditelja Odjela deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, doznajemo da su ove godine tretiranje prilagodili aktivnostima komaraca, pogotovo tigrastih koji zadaju najviše problema gradanima Pule.

"Moram naglasiti da se tretiranje vrši sredstvom neotrovnim za toplokrvne organizme tako da nema bojazni od bilo kakvog trovanja. Važnost dnevnog tretiranja je i u tome što se tigrasti komarci, s obzirom na mali radijus leta, obicno skrivaju u vegetaciji oko objekata zbog cega je važno da se omoguci ulazak našem vozilu izravno u vrt. Preko dana je to lakše dogovoriti i organizirati s gradanima, a i bolja je vidljivost. Ova ekipa koja je u podne bila oko Arene otišla je nakon poziva koji smo u zavodu dobili u ponedjeljak, da ima puno tigrastih komaraca oko crkve sv. Antona. Mislim da je ta akcija dogovorena s tamošnjim župnim uredom", rekao je Landeka.

Ponovno je apelirao na gradane koji ratuju s komarcima da ih zovu jer oni izlaze po svakom pozivu, a tako ce biti dok ne zahladi, što znaci, sudeci po prognozama, još neko vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter