Zaljubljivi princ Pikl u Labinu

(R. SELAN)
(R. SELAN)

U kafe baru-galeriji Sipe u tijeku je izložba digitalnih kolaž grafika pod naslovom "Zaljubljivi princ Pikl", mlade beogradske umjetnice Marice Kicušić.

Serija je to radova nastalih za potrebe studentskog projekta televizijske drame o osebujnom njemačkom aristokratu iz 18. stoljeća, koji je ostao zapamćen kao pisac, avanturist, ljubavnik i općenito majstor skandala. Kolaži su inspirirani tradicionalnim tehnikama grafike i obrađeni u digitalnom mediju. Slike prigušenih boja i konfuznih, katkad tjeskobnih kompozicija vizualiziraju osjećaje kojima je Pikl bio prožet. Tijela i lica također su u službi unutarnjih dešavanja - izobličuju se prema određenoj emociji, pokretu ili životnom naboju. U suštini slave život i Pikla kao simbol nezaustavljive životne energije.

Kicušić je diplomirala 2011. godine na Fakultetu primijenjenih umjetnost u Beogradu. Aktivna je u području likovnosti, animacije, ilustracije, digitalnog kolaža i slikanja murala. Sudjelovala je na 30-ak međunarodnih izložbi i nagrađivana za animaciju, ilustraciju i ekslibris. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter