Zaljubljeni Pipo ispracen aplauzima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zaljubljeni Pipo" prva je ovogodišnja premijera Teatra Naranca koja je održana u subotu navecer pred brojnom publikom u dvorani bivšeg pulskog Pionirskog doma.

Autor predstave je Franjo Toncinic, koji je i jedini glumac u predstavi, uz Luku Juricica, koji daje glas lutkama koje utjelovljuju ostale protagoniste. Predstava donosi simbiozu lutkarskog kazališta i onog igranog, uz jednostavnu i efektnu scenografiju.

Prica je to o neobicnom djecaku i o njegovoj prvoj ljubavi. Pipo se zaljubio u Auroru, djevojku iz susjedstva. Buduci da nikada nije bio zaljubljen, ne zna kako prici djevojci zbog koje ima leptirice u trbuhu te zbog toga upada u niz komicnih neprilika i avantura...

Pipo joj piše pjesme, kupuje cvijece, krade motor da bi impresionirao Auroru, postaje rocker, odlazi kod smušenog lijecnika po lijek za hrabrost, no oholu Auroru ne uspijeva osvojiti.

Medutim, ova prica, kao i sve dobre price, ima sretan kraj, jer Pipo shvaca da Aurora nije za njega nego da je ljubav njegova života skromna i simpaticna Bela…

Predstava donosi niz komicnih epizoda koje su dobrano nasmijale djecu, ali i odrasle, jer prikazuje uvijek aktualne društvene probleme sadašnjice, kao i meduljudske odnose na komican i duhovit nacin.

Predstava je dinamicna i poletna, a Franjo Toncinic bio JE izvrstan Pipo – komican, smotan kada treba, simpatican, ukratko, osvojio je djecu. Za glazbu je zadužen Ugo Korani. (V. BEGIC; snimio Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter