Žalba HRT-a u slucaju protiv Kajina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije se ispunila želja IDS-ovog zastupnika Damira Kajina da se HRT ne žali na presudu Opcinskog suda u Pazinu kojom je krajem sijecnja odbijen zahtjev HRT-a za naknadu štete u visini 110 tisuca kuna.

Kajinu je poštar u petak dostavio HRT-ovu žalbu na nepravomocnu presudu kojom javna televizija potražuje isti novcani iznos zato što je potpredsjednik IDS-a svojedobno izjavio u Saboru da se «na HTV-u kupuje gotovo svaka emisija».

- Bio sam uvjeren da se nece žaliti, ali što je, tu je. HRT ciji su prihodi 1,3 milijarde kuna može si priuštiti placanje odvjetnika kako bi pokušao ugroziti tude slobode, umjesto da se zalaže za širenje vlastitih medijskih sloboda, rekao nam je Kajin koji smatra da je Sud odmah morao odbaciti optužni zahtjev HRT-a stoga što on uživa zastupnicki imunitet.

«Prema opcem poimanju pojma kupovanje, a i u kontekstu u kojem je ta tvrdnja iznesena, jasno je da tuženik eksplicitno tvrdi da tužitelj kao javna institucija nezakonito prima novac i da je korumpiran», navodi se u žalbi što ju je uložio HRT-ov odvjetnik Emil Havkic.

- To što radi vodstvo HRT-a prelazi granice dobrog ukusa. Od mene im ne prijeti nikakva opasnost, ali oni ce tužiti mene, sa mnom se mogu igrati, SDP ili HDZ sigurno nikad nece tužiti. Rijec je o šacici ljudi koja upravlja HRT-om, valjda 95 posto njihovih novinara i urednika misli kao ja. Uostalom, neka poslušaju što im uzvikuju prosvjednici, zakljucuje Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter