Zakupljena većina prostora pulske tržnice

Zgrada pulske tržnice se popunjava
Zgrada pulske tržnice se popunjava

Tržnica Pula objavila je ovih dana natječaj za zakup preostalih poslovnih prostora u zgradi tržnice. U četvrtak je provedena i licitacija na kojoj je još jedan od ponuđena tri poslovna prostora dobio korisnika. Kako saznajemo od direktora Tržnice Renata Perca, ponuđena su bila tri prostora, od kojih je jedan spojen i čini ukupno 30 kvadrata. Taj je i našao zakupca.

- U zakup na pet godina dali smo preostale prazne prostore i to za djelatnost prodaje prehrambenih proizvoda. Jedan je imao 15-ak kvadrata, a drugi gotovo 32. Početna cijena bila je 15 eura po kvadratu bez PDV-a. Zakupac sada ima 15 dana rok za privođenje prostora namjeni, i ostat će nam još jedan prazan. No, sigurno u njima nećemo otvarati kafiće. Na žalost, tržnica je pretvorena u veliki ugostiteljski objekt nakon rekonstrukcije. Tada su i sklopljeni ugovori prema kojima imamo osam ugostiteljskih objekata u zgradi, a njim imamo i danas jer smo vezani ugovorima. Međutim, nove ne želimo iako smo imali upite ljudi koji su upravo u zgradi tržnice željeli otvoriti kafić, rekao nam je Perc.

Dodao je da su posljednji zakupi svi ugovoreni za male butige prehrambenih proizvoda i da će to nastojati održati i ubuduće. Upravo su zbog odbijanja otvaranja kafića u zgradi tržnice neki od prostora bili duže i zatvoreni, ali situacija se popravlja i direktor očekuje da će uskoro svi poslovni prostori biti iznajmljeni. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter