Zakupci: Valjda cemo preživjeti i radove na rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon zatvaranja rive brojni su Puljani pohrlili vidjeti novu pulsku šetnicu. S obzirom na to da radovi još nisu poceli, gradanima su se otvorile neke posve nove vizure u kojima mogu uživati još neko vrijeme. Stanari, pak, uživaju u novonastaloj tišini zbog prometnice bez prometa. No, s druge strane, vlasnici i zakupci poslovnih prostora na rivi vec lagano bilježe prve minuse i gubitke.

Da su nekima od njih vec poceli ozbiljni problemi s poslovanjem, svjedoce jucer zatvoreni poslovni prostori. Zatvorena je trgovina mješovite robe, a nije radila ni obližnja turisticka agencija.

Nešto optimisticniji bili su ipak u pekarnici Mlinar iako se i ondje, kako su nam rekli, osjeti pad prometa. Medutim, usprkos teškim vremenima koja ih cekaju, nece zatvarati pekarnicu niti tražiti novu lokaciju.

Suprotnog mišljenja je pak bila vlasnica susjedne slasticarnice Željka Domazet, koja nam je rekla da je u potrazi za novim poslovnim prostorom jer nece uspjeti "preživjeti" radove.

Da ce tijekom turisticke sezone najvjerojatnije biti problema s poslovanjem rekao nam je i David Verko iz trgovine Frigo-kor. Napomenuo je da se zasad snalaze jer je njihova trgovina u blizini Ulice sv. Ivana koja je otvorena za promet pa tako, primjerice, nemaju problem s dostavom, a nisu ni tip trgovine u koju kupci dolaze u prolazu, vec im je poslovanje vezano za stalne kupce.

Problema pak ima restoran "Dolcevita" na rivi koji je, kako nam je potvrdio vlasnik Drago Grbic, prazan otkako su poceli radovi. Veli da mu je velik problem i dostava jer kamioni s hranom i picem ne mogu do restorana, a ne žele, logicno, robu nositi na ruke. Smatra da bi Grad Pula na neki nacin trebao izaci u susret poduzetnicima na rivi, makar smanjenjem ili ukidanjem odredenih naknada.

Ipak, manje problema ocekuju u hostelu Pipistrelo i ugostiteljskom objektu Capalija. Iz hostela nam kažu da njihovi gosti ionako dolaze pješice, a kažu da ce i njihov dio rive biti prohodan vec pocetkom lipnja. Štoviše, misle da ce im radovi na rivi donijeti dobro, ako ništa drugo, barem mir i tišinu.

- Ako smo opstali od '69., valjda cemo preživjeti i radove na rivi. Što da radimo, radovi kad-tad moraju poceti, no poslije ce nam biti bolje, zakljucio je vlasnik Miloš Capalija. (N. SOFTIC; snimio M. ANGELINI)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter