Zakupci u sukobu s Tržnicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nemogucnosti da komuniciramo s direktorom pulske Tržnice i pulskim gradonacelnikom, ovim putem, kao zakupci na tržnici, tražimo da se preispitaju svi ugovori, da se ugovornih obveza svi pridržavaju i da se ne daju nove dozvole za rad. Naglašavamo da je stanje neizdrživo i da je nužno sprijeciti eskalaciju sukoba, rekla su novinarima Glasa Istre braca Hodža.

Sinanudin Hodža veli da oni prostor u prizemlju pulske tražnice imaju vec desetljecima. Naslijedili su ga od djeda koji ga je imao 50-ih godina, tada su od 1984. godine otvorili kafic te unajmili još dva prostora, oba na katu. Nakon rekonstrukcije zgrade tržice 1997. godine potpisali su novi ugovor kojim su trebali dobiti opremljen lokal i pripadajucu terasu u prizemlju. Prema Hodžinim rijecima, lokal je od opreme imao samo šank, a terasu do danas nisu dobili. Zbog razmirica oko jedne druge terase pokrenuli su spor prije 23 godine, ali on do danas nije okoncan.

- Kada su ugovori sklapani tocno je bilo definirano da ce na katu biti osam ugostiteljskih objekata. Mijenjanjem namjene ugrožava nam se posao i namece nepravedno tržišno natjecanje. Osim toga, ne može se namjena mijenjati protivno ugovorenoj, a u svakom ugovoru je i navedeno da se sklapaju pod tocno navedenim uvjetima i s odredenom namjenom, koja se nece mijenjati sve do isteka tih ugovora 2017. godine, navodi Sinanudin Hodža isticuci da im ulaganja moraju biti priznata i u novim ugovorima pa ih zanima kako ce to riješiti.Traže nadalje i otvaranje svih ulaza u zgradu tržnice, da bi svim zakupcima bili osigurani isti uvjeti poslovanja do ponoci. Trenutno se samo jednom dozvoljava duže radno vrijeme, a njima se, kažu, uskracuje pravo na rad.

O cijelom smo slucaju upitali za mišljenje i direktora Tržnice Veljka Mirkovica koji nije želio ulaziti u detalje spora s ovim zakupcima, natuknuvši tek da je u cijeloj prici ipak malo drugacija i puno dublja problematika koja bi svoj epilog mogla imati i na sudu.


Podijeli: Facebook Twiter