Zakupci traže reviziju odluke o terasi Televizije

Terasa kafića Televizije zbog koje je zatražena revizija (M. SARDELIN)
Terasa kafića Televizije zbog koje je zatražena revizija (M. SARDELIN)

Nakon prošlotjednog sastanka vlasnika i zakupnika prostora u Ciscuttijevoj ulici s gradskim pročelnikom za prostorno uređenje Giordanom Škuflićem, a vezano za njihove navode da im terasa caffe bara "Televizija" smanjuje preglednost prema radnjama i na taj način ometa poslovanje, ponovo su se oglasili sami zakupci.

Kako veli njihova predstavnica Mirjana Šarić, od pročelnika Škuflića nisu doznali ništa novo, osim da je terasa u skladu s rješenjem gradskog povjerenstva koje im je dalo dozvolu za postavljanje do izrade konačnog prijedloga uređenja te ulice, od kada je prošlo pet godina. Škuflić ih je, veli, uputio u komunalnu službu te na pročelnika Prhata.

- Slažemo se da je terasa u skladu s odlukom povjerenstva i da tu komunalni redar ne može ništa jer njegov je posao, da po izlasku na teren, utvrdi je li terasa u skladu s rješenjem povjerenstva ili nije. No, naša je primjedba da rješenje koje je donijelo to povjerenstvo nije u skladu s Odlukom o kriterijima za korištenje javnih površina namijenjenih organiziranju terasa ugostiteljskih objekata. Stoga smo podnijeli zahtjev za reviziju toga rješenja te zatražili nadzor je li predmetna terasa postavljena u skladu s odlukom ili nije, kaže Šarić.

Kako nadalje pojašnjava, sporna je terasa postavljena u Ciscuttijevoj ulici koji spada u nultu i prvu zonu grada. Prema gradskoj odluci na koju se pozivaju, one se mogu organizirati na način da svojim položajem i smještajem što bolje udovolje namijeni i to na lokacijama na kojima ne smanjuju preglednost, odnosno "ne smanjuju trokut preglednosti", ne utječu negativno na oblikovanje i funkcioniranje okolnog prostora te ne utječu negativno na građevine i ambijente graditeljske baštine.

- Ta terasa ne zadovoljava gore navedene kriterije, jer je postavljena u obliku montažne kućice, uzdignute od poda i ostakljene i preko osam mjeseci u godini. Terasa u takvom obliku znatno škodi svima nama, vlasnicima poslovnih prostora kojih nas je desetak, a koji svoje poslovne prostore imamo u donjem dijelu ulice. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter