Zakupci Puli duguju 36 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula radi sve što je u njegovoj moci da bi riješio problem potraživanja, receno je na konferenciji za novinare u komunalnoj palaci. Gradu Puli fizicke i pravne osobe duguju više od 195 milijuna kuna, od cega dospjela potraživanja iznose 130 i pol milijuna, a ona nedospjela gotovo 65 milijuna kuna.

O strukturi potraživanja, u kojoj s dugovanjem od gotovo 36 milijuna kuna najznacajniji udio imaju zakupci poslovnih prostora, govorila je procelnica za proracun i gospodarstvo Vesna Sajic. Istaknula je da se dugovanja prema Gradu u najvecoj mjeri odnose na prethodna razdoblja.

"Do tih je sredstva teško doci, ali nije istina da ne radimo, da nismo ažurni, jer niti jedno potraživanje nije otišlo u zastaru, i da nismo efikasni. Efikasni smo onoliko koliko nam hrvatski propisi dozvoljavaju", zakljucio je zamjenik gradonacelnik Fabrizio Radin i dodao da im je za rješavanje problema potrebna suradnja s drugim institucijama.

"Grad poduzima sve što je njegovoj moci - šalje opomene, zadužnice na naplatu te pokrece ovrhe i utuženja. Od zakupaca poslovnih prostora trenutno najviše duguju tvrtke M.A.R.P.A.L. arpal (2,6 milijuna kuna), Kljuc-Šik (2,4 milijuna), Petros (2,2 milijuna) i Superkraft (1,8 milijuna)", kazala je Sajic.

Cak i nakon pravomocnih sudskih odluka nije moguce podmiriti potraživanja jer dužnosnici nemaju imovinu ili je pokrenut stecajni postupak. U slucaju da se potraživanja skidaju s placa ili mirovina potreban je dugi vremenski rok do krajnjeg namirenja duga ako on iznosi, primjerice, 200 tisuca kuna, objasnila je procelnica Službe za zastupanje Grada Gordana Lanca.


Podijeli: Facebook Twiter