Zakupci poceli bježati s pulske rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je pocetkom radova na rivi vecina poduzetnika koji posluju uz tu prometnicu bila optimisticna te su se nadali da nece pretrpjeti ogromne gubitke zbog zatvaranja rive, ipak je pala prva žrtva izgradnje nove kanalizacije.

Zatvoren je kafic Pimp. Lokacija mu je bila na samoj rivi, preko puta Arena trikotaže, i po rijecima tamošnjih zaposlenika, otkako je zatvorena riva, promet u kaficu pao je za gotovo 80 posto. Stoga ga je vlasnik odlucio zatvoriti jer jednostavno više ne zaraduje dovoljno da bi pokrio troškove poslovanja.

- U odnosu na lani u isto vrijeme, promet se više nego prepolovio. Turista uopce nema, tek nekolicina stalnih gostiju. K tome, kafic placa najam pa su troškovi poslovanja veci nego da je prostor u vlasništvu, rekao nam je konobar u Pimpu kojemu je jucer bio posljednji radni dan u tom kaficu.



Ništa bolje nije ni ostalim poduzetnicima i obrtnicima na rivi, koji jedva spajaju kraj s krajem. Svi redom složni su u procjeni da im je promet pao za više od 50 posto te da ne vide izlaz ni u sezoni, kada bi trebali zapravo najviše zaraditi.

- Riva je pusta. Cak nitko ne zaluta, a kamoli da se prošece. Dnevno gubim nekoliko stotina kuna i bit cu prisiljen zatvoriti kiosk, i to ubrzo, rekao nam je Boris Marušic, vlasnik kioska Erni, koji se na sve nacine bori opstati na tržištu.

Ostali obrtnici, poput trgovackog obrta mješovite robe u blizini kioska, pokušat ce, kako doznajemo, izdržati sezonu pa kasnije razmišljati o eventualnim posljedicama. Pojedinci su - poput vlasnice gelaterije, koja uskoro otvara novi prostor na Verudeli - potražili nove lokacije. Kažu nam da ce najvjerojatnije ostati na rivi još ovu sezonu, no iduce godine sigurno nece. (N. SOFTIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter