Zakrpa na zakrpu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sporadicni radovi na županijskoj cesti Pula - Šišan koji se posljednjih dana obavljaju na cesti od Škatara prema Šišanu, koja vec godinama vapi za kvalitetnom sanacijom, odnosno potpuno novim asfaltom, nažalost odnose se tek na nužno krpanje prometnice.

- Ne radi se o vecim zahvatima, vec o redovnom održavanju prometnice, odnosno nužnom krpanju takozvanih udarnih rupa. Zbog nedostatka sredstava ta prometnica nije u planu potpune sanacije ni za sljedecu godinu, rekao nam je suradnik za izvanredno održavanje u Županijskoj upravi za ceste Nenad Šostar.

Kazao je da se na toj prometnici konstantno radi, no samo se saniraju vece rupe koje otežavaju vožnju. Ponovio je da se ŽUC financira iz naplate za cestarine te da nemaju dovoljno novca za sanaciju svih kriticnih prometnica u županiji. Šostar je napomenuo da je od 1.500 kilometara prometnica pod ingerencijom ŽUC-a bar polovica u katastrofalnom stanju, poput ceste Škatari - Šišan.

Nacelnik opcine Ližnjan Srecko Ševerlica kazao nam je da je Opcina, bez obzira na to što je cesta u nadležnosti ŽUC-a, u nekoliko navrata slala dopise o katastrofalnom stanju prometnice te da se nada što skorijem pocetku gradnje potpuno nove.


Podijeli: Facebook Twiter