Zaklada za razvoj civilnog društva traži upravitelja

Kristina Bulešić više nije upraviteljica županijske Zaklade za poticanje civilnog društva (D. ŠTIFANIĆ)
Kristina Bulešić više nije upraviteljica županijske Zaklade za poticanje civilnog društva (D. ŠTIFANIĆ)

Kristina Bulešić, upraviteljica županijske Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva ovog je ponedjeljka županu Valteru Flegu dala pismenu ostavku na svoju funkciju koju obnaša od osnutka zaklade 2006. godine.

Potvrdila je to i sama Bulešić koja će funkciju upraviteljice obnašati dok se ne imenuje novi upravitelj ili upraviteljica, te će o razlozima svoje ostavke govoriti početkom idućeg tjedna na konferenciji za novinare. Tada će, kazala nam je u kratkom telefonskom razgovoru, pojasniti i financiranje Zaklade o čemu je bilo riječi na posljednjoj županijskoj skupštini.

Duško Kišberi, šef kabineta župana i član zakladine uprave kazao nam je da županija sukladno zakonu o zakladama nije u obvezi raspisivanja javnog natječaja za izbor novog upravitelja te da će županija novu osobu imenovati u narednih 15 dana.

Inače, nedavno je i izmijenjen statut zaklade kojim je ograničen mandat upravitelja ili upraviteljice na četiri godine, dok je prije čelna osoba bila na toj funkciji na neodređeno vrijeme. Kako neslužbeno saznajemo već se duže vrijeme spekuliralo da će Bulešić otići s ove funkcije. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter