Zaklada i Politehnika potpisali sporazum o suradnji

Sporazum su potpisali upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan i dekan Davor Mišković (N. LAZAREVIĆ)
Sporazum su potpisali upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan i dekan Davor Mišković (N. LAZAREVIĆ)

Posljednjeg dana manifestacije Info dan 2016. koju je organizirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, danas je na pulskoj Politehnici održan okrugli stol o mogućnostima suradnje te visoko tehničke škole i Zaklade, nakon čega je uslijedilo i potpisivanje sporazuma o zajedničkoj suradnji.

Upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan navela je da je cilj uključiti studente u razne programe usmjerene ka društveno-odgovornom poslovanju i inovacijama, zdravoj ekonomiji i koorporativnoj filantropiji, dodajući da je jako važno raditi na suradnji civilnog i poslovnog sektora. Dekan Politehnike Davor Mišković naglasio je da očekuje da neće sve ostati samo na papiru te da će se u budućnosti skupa sa Zakladom uključiti u neke zajedničke aktivnosti i potencijalne projekte.

Profesorica Rosana Lucijetić istaknula je da Politehnika unazad pet godina kontinuirano radi na osvješćivanju društveno- odgovornog poslovanja i to putem kolegija osobni razvoj i društvena odgovornost. -Studenti su za to jako zainteresirani i oni koji studiraju uz rad promišljaju i prikazuju kako tvrtke u kojima rade provode društveno odgovorno poslovanje. Poseban naglasak stavljamo na problem korupcije, a putem pozitivnih primjera studente usmjeravamo na koji način biti odgovoran, kako u osobnom razvoju tako i u poslovnom svijetu, navela je Lucijetić.

Nadovezala se i profesorica Sanja Grbac Babić koja je istaknula da već na drugoj godini studija, Politehnika potiče i inzistira na ovim temama, dodajući kako su mladi sve više osviješteni kada je riječ o društveno-odgovornom poslovanju te da bi bilo poželjno da se možda i putem Zaklade, Politehnika uključi u konkretne projekte. (D. B. P.) 


Podijeli: Facebook Twiter