Zaklada Adris: Pulskoj bolnici 400 tisuća kuna

Pulska bolnica (N. LAZAREVIĆ)
Pulska bolnica (N. LAZAREVIĆ)

Šesti put od svog osnutka Zaklada Adris dodijelila je donacije vrijedne više od tri milijuna kuna. Uz potpore projektima iz područja znanje i otkrića te stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota, Zaklada Adris dodijelila je i stipendije za izvrsne učenike srednjih škola, studente preddiplomskog i diplomskog studija te polaznike poslijediplomskog stručnog i znanstvenog usavršavanja i poslijediplomskog doktorskog studija.

Na prijedlog vijeća Uprava Zaklade je od 684 prijave pristigle na natječaj odlučila podržati 36 projekata, za koje je izdvojeno 2,45 milijuna kuna. U programu stipendiranja Zaklada je izdvojila 635 tisuća kuna, uz to i ove će godine nastaviti podupirati svoje stipendiste koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti ukupno gotovo 200 tisuća kuna. Zaklada će stipendirati i studente štićenike domova za nezbrinutu djecu, podržavajući tako projekt "Korak u život".

Među projektima koje je podržala u ovom natječajnom ciklusu Zaklada Adris izdvojila je znatna sredstva za podršku projektu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu "Integracija Republike Hrvatske u Europsku mrežu za unaprjeđenje liječenja bolesti mozga tehnologijom matičnih stanica" te projektu "Uvođenje imunohistokemijske analize i molekularne dijagnostike u Općoj bolnici Pula", za što je izdvojeno 400 tisuća kuna. Podršku Zaklade dobio je i projekt Instituta "Ruđer Bošković" iz Zagreba "Razvijanje DNK biljega za praćenje gospodarski značajnog školjkaša Ruditapes decussatus u Jadranu". (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter