Zaklada Adris dodijelila više od 3 milijuna kuna donacija

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Zaklada Adris dodijelila je donacije vrijedne više od tri milijuna kuna, čime je zaključen deveti natječajni ciklus, izvjestili su u petak iz te zaklade. Uz potpore projektima iz programa Znanje i otkrića, te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota, Zaklada Adris dodijelit će i stipendije izvrsnim učenicima srednjih škola, studentima preddiplomskog i diplomskog studija, te polaznicima poslijediplomskog stručnog i znanstvenog usavršavanja i poslijediplomskog doktorskog studija.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo ukupno 736 prijava - za program Znanje i otkrića prijavljen je 331 projekat, a za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota zaprimljeno je ukupno 405 prijava. Zakladna je uprava odlučila podržati 18 projekata iz programa Znanje i otkrića i dodijeliti 1,24 milijuna kuna. Za sedam projekata iz područja Stvaralaštvo odobreno je 290 tisuća kuna, a za pet projekata iz područja Ekologija 145 tisuća kuna. Iz područja Baština Zaklada će podržati pet projekata vrijednih 280 tisuća kuna, dok je za 16 donacija iz programa Dobrota namijenjeno 376 tisuća kuna.

U programu stipendiranja Zaklada Adris će u devetom donacijskom ciklusu za 11 stipendija izdvojiti ukupno 280 tisuća kuna, a uz to, Zaklada će i ove godine omogućiti nastavak stipendiranja svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti ukupno 265 tisuća kuna. U priopćenju se navodi i kako je Zaklada Adris na račun Hrvatskog Caritasa uplatila donaciju u vrijednosti od 100 tisuća kuna u svrhu izravne pomoći u rješavanju izbjegličke krize na teritoriju Hrvatske. Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris, navode iz Zaklade.

Zaklada je, uključivši i ovaj donacijski ciklus, dosad dodijelila više od 32 milijuna kuna i to 9,3 milijuna kuna za 94 projekata iz programa Znanje i otkrića, 6,2 milijuna kuna za stipendije najboljim učenicima i studentima, više od 3,7 milijuna kuna za 69 projekta iz područja Stvaralaštvo, 6,6 milijuna kuna za 92 projekata koji se bave promicanjem i očuvanjem ekologije i baštine, a donacije iz područja Dobrota bile su vrijedne 6,4 milijuna kuna. Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini, navodi se u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter