"Zakantaj Istro" dobiva videospot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije nešto više od mjesec dana u Oprtlju predstavio svoju novu pjesmu "Zakantaj Istro", popularni istarski pjevac i radijski voditelj Serdo Valic ovih se dana latio dodatnog posla i za nju odlucio snimiti spot, cetvrti u svojoj glazbenoj karijeri.

S tim je ciljem Valic snage udružio s nekoliko prijatelja snimatelja, a prvi "primorski" kadrovi snimljeni su u nedjelju na Skitaci, Trgetu i Crnoj punti. Nastavak je odraden pocetkom tjedna u unutrašnjosti Istre, Oprtlju, Zrenju i Motovunu, buduci da su u pjesmi glasove "dali" i clanovi klape Motovun.

Najzanimljiviji i najživlji dio snimanja bio je onaj na Labinštini, jer se u kadrovima sa Skitace uz Valica pojavljuju još i harmonikaši Katarina Vrh i Dario Grgorovic te cetrdesetak prijatelja i fanova za tu priliku pristiglih iz cijele Istre.

Naime, osim kadrova u kojima se izvodaci pojavljuju na nekima od najljepših veduta Istre, kroz videospot se provlaci i prica o druženju, zajednickoj fešti i pjesmi ljudi iz svih krajeva Istre. Valic dodaje da je pjesma i svojevrsna himna Istri, jer se u njoj po prvi put spominju svi istarski gradovi i kroz note spaja sve krajeve Poluotoka.

Snimateljska ce ekipa ovih dana u studiju montirati spot, a kako ce sve ispasti, moci ce se vidjeti krajem ovog ili pocetkom iduceg mjeseca, kada ce videouradak premijerno biti predstavljen na placi u Medulinu te nakon toga i na lokalnim i drugim hrvatskim TV-kanalima te YouTubeu. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter