Zakacite se na - jazz!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra pocinje Valamar Jazz festival u Porecu, a uvertira u drugo festivalsko izdanje pripala je Massimu Savicu koji ce, s pocetkom u 21 sat, pjevati standarde u Lapidariju Zavicajnog muzeja. Sat ranije, u 20 sati ce u poreckoj galeriji Sincic (Dekumanova 9) biti otvorena izložba fotografija "Portreti jazz umjetnika" neumornog kronicara jazz zbivanja u Hrvatskoj Davora Hrvoja, koja ce biti otvorena do nedjelje.

Ovaj glazbeni kriticar, novinar i fotograf pasionirano i strucno prati jazz zbivanja u Hrvatskoj i inozemstvu te je jazz perom i kamerom vec 30 godina prisutan u medijima.

Fotografije na ovoj izložbi predstavljaju njegov osobni izbor portreta jazz umjetnika koje je snimio na europskim pozornicama u zadnja tri desetljeca. Medu 40-ak izloženih naci ce se i 22 nove fotografije koje ce prvi put biti prikazane javnosti.

Hrvoj se novinarstvom poceo baviti sredinom 80-ih, prvo na radiju, a zatim i u casopisima. Od 1998. novinar je i voditelj kultne emisije HTV-a "Vrijeme je za jazz". Živi i radi u Zagrebu, a dosad je objavio i tri knjige razgovora s jazz glazbenicima - "Jazz Reflections" (2001.), "Jazz Connections" (2010.) i "Jazz Vibrations" (2011.).


Podijeli: Facebook Twiter