Zajedno s Mesicem povest cemo Hrvatsku novim putom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovcic rado se odazvao molbi Glasa Istre za komentar medijskih nagadanja o obnovi tzv. treceg bloka na hrvatskoj politickoj sceni, koji bi vodio, po isteku mandata, sadašnji predsjednik Republike Stipe Mesic.

- Potvrdujem da sam na više mjesta izjavio da bi predsjednik Mesic, kad završi mandat, trebao ostati u politici. Iz mnogih naših susreta zakljucujem da je on itekako svjestan cinjenica da u Hrvatskoj ima još puno posla te da bi njegova uloga mogla biti vrlo znacajna, objašnjava prvi covjek IDS-a.

- Iz tih mojih izjava lansirana je teza o stvaranju treceg bloka protiv HDZ-a i SDP-a, što ne odgovara istini. Naša suradnja sa SDP-om i HNS-om dobro je prihvacena kod naših biraca i s njom treba, uvjeren sam, nastaviti. Medutim, uvjeren sam da Mesicev angažman u našoj koaliciji za nas predstavlja apsolutno dobitnu kombinaciju, koju ne smijemo propustiti, naglašava Jakovcic.

- Mesic je u odlicnoj umnoj i fizickoj kondiciji. Kako je kao predsjednik iznikao iz naših redova, ocekujem da nam se ponovno prikljuci te da povedemo Hrvatsku novim putom, porucuje predsjednik IDS-a.


Podijeli: Facebook Twiter