Zajedno na koljenima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dat' cemo sve od sebe! Bit' ce ovo vecer za pamcenje!, najavio je Gibonni stupivši na pozornicu umaškog teniskog stadiona Stella Maris pred oko dvije tisuce fanova i ljubitelja dobre glazbe iz cijele Istre, drugih hrvatskih krajeva i Slovenije.

I upravo se to ostvarilo - u dva i pol sata nabijena emocijama popularni je splitski kantautor s deveteroclanom ekipom muzicara nizao svoje uspješnice, neprestano komunicirajuci s publikom koja mu je uzvracala gotovo savršeno uskladenim zborskim pjevanjem i ovacijama.



Toleranca, kako se zove njegov dugoocekivani novi album i turneja, medusobno povjerenje, pomirenje i ljubav, dominirali su u porukama odaslanim glazbom, stihovima i izuzetno pozitivnom energijom koja je povezala sve okupljene. Gibonni se definitivno nije štedio, pa se u jednom trenutku ubacio u prve redove i progurao do središta partera, a zatim podignuo ruke u zrak, pa cucnuo i pozvao sve oko sebe da ucine isto.

U takvoj je nesvakidašnjoj koreografiji masa zdušno otpjevala «Oprosti», a kolovoda je zatim obišao i tribine, gdje je poput dobrog domacina u prisnom kontaktu pozdravio sve koji su ga došli cuti i vidjeti, i uz to cestitao rodendane jednoj Maji i jednoj Inki te svom bubnjaru Daliboru Dadi Marinkovicu.



Nije to bio jedini vrhunac koncerta otvorenog singlom «Žedam» s aktualnog albuma, koji vec mjesecima ne silazi s vrhova top lista. S jednakim je entuzijazmom docekan beskrajni niz malih dragulja iz Gibonnijeve dugogodišnje karijere – «Ovo mi je škola», «Cinim pravu stvar», «Dvije duše», «Ne odustajem», «Tempera», «Mirakul», «Ako me nosiš na duši»…, pa sve do najnovijih «Toleranca» i «Vrime da se pomirim sa svitom».

Topli je docek prireden i Damiru Urbanu koji se za pjesme «Judi, zviri i beštimje» ukazao na jednoj tribini intonirajuci Lauferov klasik «Moja voda», da bi se nešto kasnije u nekoliko navrata pridružio Gibonniju na stageu, izmedu ostalog, u dojmljivoj izvedbi Posoljenog zraka i prolivene tinte.



Atmosfera je dovedena do usijanja kad je ovaj neobicni duo otpjevao «Andeo u tebi» zajedno s drugom specialnom gošcom - Honey Larochelle, glasovno i scenski fascinirajucom newyorškom funky soul pjevacicom, koja je u svojoj karijeri suradivala sa zvijezdama kalibra Roberte Flack, Macy Gray, Donne Summer i Joss Stone.

Oduševljena je publika odustala od skandiranja tek nakon drugog vracanja na pozornicu, Zlatnih godina i Dobrih ljudi te opjevanih zahvala i predstavljanja prateceg banda. «Hvala svima što ste došli, ispunili ovu vecer i ucinili da moj život ima smisla», rekao je na kraju Gibonni, porucujuci okupljenima da paze jedni na druge i ne luduju na cesti, kako bi se živi i zdravi ponovno imali prilike okupiti i zajedno veseliti.


Podijeli: Facebook Twiter