Zajednički za boljitak Ćićarije

Predstavljanje kandidata za načelnicu i zamjenika (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Predstavljanje kandidata za načelnicu i zamjenika (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Sporazum o suradnji na izborima za načelnika i laniško općinsko vijeće potpisali su predsjednik laniškog IDS-a Aleksandar Šverko i predsjednik istarskog HNS-a Zvonko Liović. Kandidatkinja koalicijske liste IDS-HNS za lanišku načelnicu je Irena Šverko iz Podgaća, a za zamjenika Tomislav Čendak iz Jelovica.

- Po struci sam ekonomistica i za razliku od svih dosadašnjih načelnika i kandidata, živim u Općini Lanišće, poručila je Šverko i nastavila: Prioritet je iznaći rješenja za seoska dobra, rješavati probleme s održavanjem i upravljanjem grobljima, javnim površinama, ostvariti punu suradnju kroz mrežu partnerstva za međunarodne projekte. Surađivat ćemo s Istarskom županijom od koje očekujemo pomoć kod kandidiranja projekata, financijsku i logističku podršku, rekla je Šverko.

Predizbornim programom obuhvaćeno je i formiranje mjesnih odbora, iznalaženje rješenja za ruševne objekte, apliciranje projekata na natječaje radi rješavanja problema komunalne nerazvijenosti, poboljšanje suradnje s Gradom Buzetom oko zbrinjavanja otpada i brige o starijima.

- Dugi niz godina uspješno surađujemo u Općinskom vijeću s vijećnicima IDS-a i logično je da nastavljamo koalicijsku suradnju. Imamo iste ciljeve za boljitak ove naše Ćićarije, rekao je HNS-ovac Tomislav Čendak.

Potpredsjednik IDS-a i kandidat za istarskog župana Valter Flego, naglasio je značaj suradnje između Općine Lanišće i Istarske županije.

- Nudim suradnju Općini Lanišće na pripremi projekata iz EU fondova, na izgradnji još bolje infrastrukture kroz ŽUC, Istarski vodovod. Predstoji i zajednička borba za ispravljanje nepravde koju je bivša Vlada nanijela Općini Lanišće ukidanjem zakona o posebnoj državnoj skrbi gdje sam već pokrenuo inicijativu u Hrvatskoj zajednici županija da se potpuno drukčijim kriterijima u novom zakonu o regionalnom razvoju boduju takve općine kako bi im se vratio pristup do novih sredstava u proračunu i boljeg ocjenjivanja za EU fondove, istaknuo je Flego. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter