Zajednički do najboljeg uređenja pulskog rotora

Građani svojim idejama, sugestijama i mišljenjima mogu doprinijeti uređenju kružnog toka u Šijani (M. ANGELINI)
Građani svojim idejama, sugestijama i mišljenjima mogu doprinijeti uređenju kružnog toka u Šijani (M. ANGELINI)

S ciljem prikupljanja što kvalitetnijih ideja i prijedloga, Grad Pula danas je putem javnog poziva otvorio mogućnost svim građanima Pule i ostalim zainteresiranima da daju svoje mišljenje o toma kako bi trebalo urediti novi kružni tok u Šijani.

Želja je uključiti što više pojedinaca i ustanova, raznih dječjih vrtića, škola, arhitekata, dizajnera i ostalih zainteresiranih, za pronalaženje najprihvatljivijeg rješenja uređenja.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordana Škuflića, građani na ovaj način svojim idejama, sugestijama i mišljenjima mogu doprinijeti kreiranju koncepta uređenja novog kružnog toka u Šijani, koji bi zbog svoje pozicije i velike površine, tematski trebao jamčiti dojmljivost i prepoznatljivost lokacije, s naglaskom na zaštitu i unapređenje ekološke i vizualne kvalitete prostora, a sve s poštivanjem prometne signalizacije.

- Oformit će se Povjerenstvo sačinjeno od predstavnika Grada i vanjskih stručnjaka koji će pristigle prijedloge sistematizirati te izraditi analize radi lakše odluke u odabiru rješenja. Povjerenstvo će potom odabrati najbolji koncept, njegove dijelove ili više njih, na temelju kojih će se formirati konačni koncept uređenja kružnog toka i takve proslijediti izrađivačima.

Prostor je velik i zahtjevan, na interesantnoj poziciji ulaska u grad, stoga su poželjna hortikulturna rješenja, atraktivne instalacije, no ne objekti s nekakvim funkcijom, kao ni previše upadljiva rješenja koja bi mogla odvraćati pažnju vozača, pojasnio je Škuflić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

Kako i dokad dostaviti prijedlog
Prijedlozi koncepta uređenja mogu se poslati putem e-Konzultacija na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr (prijedlog u formi teksta), zatim putem e-mail adrese [email protected], osobno ili poštom na adresu Grad Pula, Forum 2, s naznakom "Kružni tok", a potrebno je priložiti opis koncepta (i/ili skicu) i kontakt predlagatelja.

Dokumentacija za koncept uređenja, osim s web stranicama Grada Pule, može se osobno preuzeti u papirnatom formatu pri Upravnom odjelu za prostorno uređenje, Trg Forum 2. Rok za dostavu je 60 dana od dana objave na stranicama Grada Pule, odnosno najkasnije do 20. ožujka 2014. godine. Ideje neće biti smatrane autorskim djelom, niti će biti nagrađivane.


CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter