Zajednicka molitva kroz pjesmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Želim zraka i sunca. Živim u nadi da cu se uskoro odseliti i posjetiti tatin grob, porucio je nepokretni Zoran Divkovic u kratkom dokumentarcu koji je sinoc prikazan na koncertu gospel i duhovnih pjesama u sastavu akcije "Život za Zorana" održanom u Domu hrvatskih branitelja. Divkovic se u tom kratkom filmu svima zahvalio te rekao da je uzbuden.

Na koncertu na kojem su nastupili zbor Eklesia, Bruno Krajcar, AB Vocal Group te United colors of Hosana, a nazocili Zoran i njegova mama Nevenka, sakupljeno je 13.750 kuna. Od donacija posjetitelja sakupljeno je 11.400 kuna, Zoranov razrednik i njegovi kolege iz srednje skupili su 1.100 kn te su napravili i tortu, a od prodanih CD-ova zbora Eklesia koji je u subotu nastupio utrženo je još 1.250 kuna, s tim da ce jedan dio ukupne sakupljene svote otici za isplatu najma dvorane.

No, udruga "Naš san je njihov osmijeh" na štandu na tržnici u petak i subotu je skupila još 3.600 kuna od donacija gradana. Sada je iznos narastao na oko 60 tisuca kuna, što je još daleko od željenih 300 tisuca, no oni koji žele pomoci da se sakupi novac za izgradnju prizemnice u kojoj bi Zoran živio mogu to uciniti uplatom na broj žiroracuna 2407000-3102851791 kod OTP banke ili pozivom na broj telefona 060-9112 koji košta 6,15 kuna.

Dvosatno koncertno druženje je bilo ispunjeno nadom, optimizmom i dakako vjerom, vjerom u bolje sutra, vjerom da se životni problemi ipak mogu prevladati i, kao što netko rece, ovaj je koncert zapravo bio jedna zajednicka molitva. Bruno Krajcar odsvirao je i otpjevao pjesme koje je napisao i skladao u vecernjim molitvama uz klavir poput "Bože moj" koju je svojevremeno otpjevao Tedi Spalato.

Ljubitelji glazbe u zboru Eklesia koji djeluje pri pulskoj Kršcanskoj adventistickoj crkvi i postoji oko godinu dana otvorili su koncert te su nastavili i nakon Krajcarovog nastupa kada im se u jednoj pjesmi pridružila i Lara Bubic iz kluba Art Dance koja je zaplesala. Kako se koncert približavao kraju, tako se i publika sve više opuštala te je oduševljeno ispratila nastup vrsnih pjevaca iz Hrvatske i Slovenije okupljenih u AB Vocal Group koja djeluje vec 15 godina.

Sastav United colors of Hosana pokazao je pak da rock glazba sasvim dobro ide uz tekstove vjerske tematike te da gospel nije jedini glazbeni stil kojim se mogu uputiti duhovne poruke. S pjesmama kao što su "Danica" ili "Blagoslivljat cu te" doveli su koncert do vrhunca nakon cega je uslijedio zajednicki nastup svih izvodaca, za što je odabrana "Aleluja", koja je inace u originalu bila pobjednica Eurovizije 1979.

Organizacijsku jezgru akcije "Život za Zorana" cine Danijel Balaban, Igor Loparic, Boris Golubic, Zoran Bracic i Dario Kovacevic, a glavni dio organizacije koncerta obavila je Kršcanska adventisticka crkva iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter