Zajci: Kaznena prijava vlasniku psa koji je napao majku i dijete

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Protiv vlasnika psa, 64-godišnjaka iz Zajci slijedi podnošenje kaznene prijave putem nadležnog državnog odvjetništva u redovnom postupku radi osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, izvijestila je policija u utorak.

Naime, njegov pas Dora, trogodišnja rotvajlerica, je u subotu u vinogradu napala i izgrizla dječaka i njegovu mamu, tako da je dječak prošao s lakšim ozljedama, a majka je s teškim ranama prebačena u riječku bolnicu gdje je istoga dana operirana. Dječak je prošao s jednim ugrizom i ogrebotinama te je nakon šivanja u dječjoj bolnici na Kantridi pušten kući.

Dječak se nakon ugriza uspio skloniti u automobil, a majku je, dok je branila dijete, pas u dva navrata ugrizao za nogu i doslovno joj otkinuo mišić na potkoljenici.

Cijela drama se odvijala u vinogradu u Zajcima u subotu oko 12 sati. Muškarac je sa psom došao raditi u svoj vinograd, dok je žena s djetetom došla automobilom do susjednog vinograda ubrati matovilca za ručak. Dora je nakon događaja zatvorena u boks iza kuće vlasnika i čeka eutanaziju.

Psa je obišla veterinarka iz Labina te je razgovarala s vlasnikom radi utvrđivanja karaktera. Obitelj ozlijeđene žene je ogorčena događajem, no ne žele mrziti susjeda i dugogodišnjeg prijatelja zbog toga, jer je svima jasno da se radi o nemilom i nesretnom događaju. Trenutno je svima, u obje obitelji, želja da se žena čim prije oporavi. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter