Zajam Svjetske banke i za pulski sud

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetska banka je Hrvatskoj odobrila zajam od 26 milijuna eura, namijenjen daljnjem poboljšanju ucinkovitosti njezinog pravosuda, što je nužan proces za uspješan put Hrvatske prema Europskoj uniji, priopceno je iz sjedišta banke u Washingtonu.

"Projekt potpore sektoru pravosuda" pomagat ce u provedbi kljucnih zakonodavnih reformi usmjerenih modernizaciji i nadogradnji kapaciteta tri kljucna elementa hrvatskoga pravosuda - sudova, tužiteljstava i Ministarstva pravosuda.

Projektne aktivnosti pridonijet ce poboljšanju ucinkovitosti sudskog sustava kroz konsolidaciju sudske mreže u Splitu, Karlovcu i Puli, uz modernizaciju operativnih informacijskih sustava sudova i jacanje prakse vodenja predmeta.

Rezultat projekta trebalo bi biti smanjenje zaostataka u ciljanim sudovima i tužiteljstvima. Pored toga, vrijeme obrade u ciljanim sudovima ce se smanjiti za kljucne faze sudskog procesa koje trenutno bilježe duge odgode, kao što su servis obavijesti strankama, vrijeme izmedu prvog i završnog rocišta i svjedocenja vještaka.

Od pridruživanja Hrvatske 1993., Svjetska banka je financirala 43 projekta u iznosu od oko tri milijarde dolara i odobrila 52 darovnice u ukupnoj vrijednosti od 70 milijuna dolara.


Podijeli: Facebook Twiter