Zaiskrilo izmedu Milanovica i Karamarka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tocno mjesec dana otkad je Tomislav Karamarko izabran za predsjednika HDZ-a dogodio se i prvi verbalni obracun izmedu njega i premijera Zorana Milanovica. Zasad je tek zaiskrilo, jer je Milanovic nakon nekoliko dana odlucio reagirati na optužbe iz najvece oporbene stranke da je u Hrvatskoj trenutno na vlasti "nenarodna vlast".

Iako je ustvrdio da mu je puno važnije da se za njegovu vlast na kraju mandata može reci da je dobra vlast, Milanovic je politickim protivnicima porucio da je ova vlast narodna zato što je dobila povjerenje hrvatskog politickog naroda i gradana.

Milanovic je istaknuo da u 20 godina nijedna vlast u Hrvatskoj, koliko god bila loša, nije bila nenarodna. Tako, tvrdi Milanovic, bivšu HDZ-ovu Vladu smatra lošom, ali demokratskom vlašcu, koja je imala izborni legitimitet.

- Tako mi govorimo, a onaj komu je bliži govor "45., "46. i "48. godine neka se služi tim govorom. To vrijeme za nas ne postoji, zakljucio je premijer.

Medutim, Karamarko je ostao pri svome jer smatra da se termin nenarodna vlast može koristiti figurativno za vlast koja ništa nije napravila da bi zemlja izašla iz krize.

- Nenarodna vlast termin je koji se povremeno koristi. I ovo je jedna od takvih prilika. U šest mjeseci nisu napravili ništa korisno za ovaj narod. Dapace, kroz neke svoje poteze narod su samo iziritirali, rekao je Karamarko. Na pitanje može li makar i figurativno za vlast koju su izabrali hrvatski gradani reci da je nenarodna, predsjednik HDZ-a je odgovorio da može, pogotovo kad se vidi da idu lagano k prevari tog istog naroda koji ih je izabrao. (J. MARIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter