Zaigrana Koza dovodi Darth Vadera i Stormtroopere

U Pulu stižu i Darth Vader u pratnji dva Stormtroopera
U Pulu stižu i Darth Vader u pratnji dva Stormtroopera

Za deset dana, točnije u subotu 30. travnja na Međunarodni dan društvenih igara, izuzetno aktivna pulska udruga Zaigrana Koza u suradnji s pulskom Zajednicom Talijana u Circolu organizira Star Wars Day, najveće okupljanje fanova SF sage u Hrvatskoj. Ulaz i kompletan program bit će besplatni. Za tu prigodu u Pulu stiže i Darth Vader, vrhovni zapovjednik u pratnji dva Stormtroopera, kojima će se suprotstaviti Jedi kao predstavnik svijetle strane sile.

Borbe light saberima protiv Jedija

Radi se o članovima udruge Mos Croatia Spaceport iz Zagreba, udruge ljubitelja Star Warsa koji posjećuju skupove i konvencije po Hrvatskoj u prepoznatljivim kostimima. Oni će u Circolu posjetiteljima predstaviti zanimljivu igru pod nazivom Force training i biti na usluzi za fotografiranje s Darth Vaderom, ali i poneku borbu light saberima protiv Jedija.

Ovakav event sasvim sigurno ima velika očekivanja, pogotovo što su se članovi Zaigrane Koze, koji djeluju volonterski, uistinu potrudili pružiti pregršt zanimljivosti i uistinu bogat program.

- Očekujemo da će cjelodnevni događaj popratiti velik broj ljudi, pogotovo fanovi Star Wars sage. Želimo da Circolo posjeti što veći broj posjetitelja, da se ljudi zabave kroz raznovrstan program, pogledaju ono što ih zanima, druže se i odigraju pokoju igricu. Bit će tu i Lego izložba te radionice Lego robotike, potom Star Wars kviz znanja, kostimirani program uz mogućnost slikanja s junacima Star Warsa. Iskreno, nadamo se gužvi jer već su i dosadašnje naše manifestacije Dani društvenih igara pokazali veliko zanimanje ljudi, rekao nam je Aldo Šuran, jedan od članova Zaigrane Koze.

Udruga Zaigrana Koza pripremila je bogati program koji će posjetiteljima pružiti mogućnost da se zabave uz Star Wars tematiku, a naći će se ponešto za sve druge, kao i lijepe nagrade zahvaljujući sponzorima Istratech, CartaMagica i Lego store Hrvatska. Na programu će se tako naći igranje Star Wars društvenih igara koje će posjetiteljima prezentirati i pravila pokazivati članovi Zaigrane Koze.

Video igre Star Wars tematike

Posjetitelji će se igrati s mnogobrojnim igrama iz Star Wars svijeta, od kojih se izdvaja Imperial Assault i Star Wars: Risk. Oni željni još veće avanture i priče moći će se iskušati u jednom od tri Star Wars RPG-a koje će voditi GM-ovi.

Tršćanska udruga I Cavalieri dell’Esagono posjetiteljima će, pak, omogućiti borbe u svemiru X-Wingovima i TIE Fighterima ili pak Star Destroyerima i Corellian Corvetteama. Članovi talijanske udruge posjetiteljima će prezentirati i dvije super popularne Star Wars igre: X-Wing Miniatures Game i Star Wars Armada.

Također, u bogatom programu posjetitelji će imati priliku dokazati da su najbolji poznavatelji Star Wars svijeta u kvizu znanja pod vodstvom članova Zaigrane Koze, dok je za ljubitelje video igrica slovenska udruga Animov iz Izole organizirala igranje video igara Star Wars tematike na konzolama i računalima. Bit će prigode odigrati i neke super popularne nove naslove kao što je Star Wars Battlefront, ali i legendarne svemirske simulacije kao što su X-Wing vs. TIE Fighter ili X-Wing: Alliance.

Osim društvenih i video igara, program će obogatiti udruga Lego klub Kockice iz Zagreba čiji će članovi održati izložbu Star Wars Lego kreacija koje će izraditi samo za ovaj event. Uz to će organizirati i radionicu robotike.

Radionica Lego Star Wars robotike

Tijekom cjelodnevne manifestacije održat će se i radionici LEGO MINDSTORMS EV3 robotike, a koju donosi Lego klub Kockice, a održat će je student 2. godine diplomskog studija politehnike i informatike, ing. Zvonimir Lapov-Padovan. Prvi dio radionice se sastoji od kratkog predavanja i uvoda u tehnologiju EV3 robotike. Polaznici će se upoznati sa osnovnim setom LEGO Mindstorms EV3, tehničkim karakteristikama EV3 inteligente kocke, motorima i senzorima te ukratko s programskim sučeljem LEGO Mindstorm EV3 Home edition. U drugom dijelu polaznici će biti podijeljeni u tri tima i slagat će EV3D4 robota nastalog po uzoru na svima poznatog R2D2. Složenog robota će povezati s računalom preko USB kabela i učitati program za upravljanje robotom i upravljati robotom pomoću pametnog telefona.

Radionica će se provoditi u tri termina, u 11, 15 i 18 sati i traje dva sata. Prvi termin rezerviran je za djecu sedmih i osmih razreda osnovne škole, dok su ostala dva termina za osobe od srednjoškolaca do umirovljenika. Broj polaznika je ograničen na 30 sveukupno pa se stoga zainteresirani mogu prijaviti slanjem poruke u inbox Facebooka Zaigrane Koze ili na mail [email protected], s podacima: ime i prezime, godina rođenja, kontakt broj mobitela, e-mail i koji od tri termina vam najviše odgovara. Svi prijavljeni bit će kontaktirani oko dogovora detalja. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter