Zahvalnica Diani Cukola

Obilježavanje Svjetskog dana plesa u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Obilježavanje Svjetskog dana plesa u Rovinju (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U povodu Dana Općine Funtane i Dana iseljenih Funtanjana, ovoga je petka na trgu ispred crkve Sv. Bernarda, održana treća, ujedno i  svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su pred brojnim okupljenima prigodne govore održali predsjednik vijeća Marin Tonković, načelnik Mladen Grgeta, a čestitarima se tom prigodom ukratko obratila i zamjenica Istarskog župana Giussepina Rajko, zaželjevši prisutnima sve najbolje.

Tonković je u svom govoru napomenuo kako je Općinsko vijeće i u proteklom razdoblju u suradnji s načelnikom, općinskom upravom, ovdašnjim komunalnim poduzećem, Turističkom zajednicom, te uz suradnju svih udruga koje djeluju na ovome području, donijelo niz bitnih odluka kojima su stvorene pretpostavke za razvoj ovoga maloga turističkoga mjesta. Za naredno razdoblje najavio čitav niz privatno-javnih projekata kojima će još više poboljšati komunalna, poduzetnička, sportska i socijalna infrastruktura, a ujedno i povodom Dana iseljenih sumještanina poručio kako su oni oduvijek dio ove zajednice, te kako ih ovih putem sve pozdravljaju.

I Grgeta se u obraćanju prisutnima, poput svog prethodnika, ponajviše osvrnuo na proteklo razdoblje, spomenuvši pritom mnogobrojne radove i investicije kojima je mjesto Funtana sada postalo ugodno mjesto za življenje. U nastavku svog podužeg govora naveo i sve one buduće, od uređenja šetnica, nerazvrstanih cesta, plaža, pa sve do poboljšanja komunalne infrastrukture, a za turizam rekao kako je on najveći pokretač razvoja njihova mjesta.

- Trenutno bilježimo oko 1,3 milijuna noćenja, te vjerujemo da će do kraja godine ta se brojka povećati za nekih 400 tisuća, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od nekih 100 tisuća noćenja.  Plod tih impozantnih brojki svakako je povećanje smještajnih kapaciteta, ali i činjenica da Funtana iz godine u godinu dočekuje svoje goste s novim sadržajima, rekao je Grgeta.

Na kraju, u ime Općine, a za izniman doprinos i podizanja ugleda Funtane, mještanki Diani (Seniji) Cukola načelnik Grgeta uručio je zahvalnicu za njen dugogodišnji angažman u humanitarnoj ustanovi Caritas, a u kojoj je ona posebno se istaknula svojim nesebičnim pomaganjem i prisutnošću u svakodnevnome životu starijih ljudi, nemoćnih i potrebitih mještana, te time zaslužila zahvalnost. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter