Zahvaljujuci autobusnim linijama, taksi pun posla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pišem vam na temu našeg gradskog prijevoza i isto tako novih taksi vozila Cammeo koja su se pojavila kao konkurencija dosadašnjoj taksi službi, ali i Pulaprometu.

Rijetko se koristim Pulaprometovim linijama, ne zbog cijene, nego ocajnih ruta kojima se voze. Rute su nelogicne, prerijetko rasporedene. Posebno je teška i rekla bih beznadna situacija na linijama za Stoju. Nekad su sve gradske linije našeg doista malog grada polazile od Splitske prema Giardinima pa otuda u pravcu Vidikovca ili Verude, odnosno na Bulevaru se racvaju za Verudu i Stoju i u povratku istom trasom natrag.

U meduvremenu je došlo do velikih promjena u mjestu polaska autobusa i u ulicama kojima prometuju tako da se putovanje odužilo, kao i pješacenje do stajališta, objašnjavajuci to potrebom povezivanja rubnih naselja s centrom.

Tako smo mi gradani postali veliki pješaci jer nam se vremenski poklapa putovanje od recimo Punte do Vidikovca ili od Punte do Stoje pješice i gradskim autobusom!

I kada sam se po ne znam koji put pitala kolika je to udaljenost koju prelazimo s toliko puno muke i vremena, u našem dragom gradu pojavio se taksi Cammeo da mi otvori oci. Na racunu za vožnju od Arene do Stoje cetiri kilometra i nešto malo metara. Vrijeme vožnje: 6 minuta. Cijena: 15 kuna. Kroz glavu mi je proletjelo da mi je dan ranije za istu relaciju trebalo 45 minuta pješacenja do stanice busa i karta 11 kuna.

Dokle god se linije Pulaprometa budu radile iskljucivo za umirovljenike i dok budu išle na nedopustivih i predugih 20 do 25 minuta razmaka, a vikendima na strašnih pola sata, autobusi Pulaprometa ce se voziti i dalje, ali poluprazni kao i uvijek, a taksi Cammeo ce biti uvijek pun posla i zadovoljnih putnika. Naprijed konkurencija! Probudite ih! (Marija Sterpin, Pula)


Gradanima je usluga Cammea u interesu

Poštovani citatelji, kao i svi u gradskoj upravi, citajuci clanak o taksistima Cammea morao sam se oglasiti ovim clankom i dati vam na znanje da je stvarno sramota (balkanska) kako se ponašamo prema njima koji zbog cijene i konkurencije imaju problema u našem gradu.

Nadovezat cu se na clanak koji je bio pisan neki dan, da uzimaju i kupe putnike po autobusnim stanicama. Gospodo, ne znam da li su naši gradani naucili da, kad se taksi pozove, dolazi tamo gdje se klijent nalazi pa tako nema veze je li to autobusna stanica ili neko drugo mjesto.

Buduci da sam poslovan covjek i puno putujem, vozim se s tom korektnom firmom i u Osijeku i svugdje drugdje po Hrvatskoj i nisam imao nikad problema, ali ocito da nekom smetaju (normalno, zbog cijene).

Apeliram kao gradanin Pule da pustimo gospodu da rade svoj posao korektno, kao što ga rade, jer to je nama gradanima u interesu zbog cijene i turisticke sezone, jer prije je bilo svega. Napominjem da nisam nikakav prijatelj vlasnika Cammea, samo mi je žao da se takvo što dogada.

Ne znam kako cemo dalje u Europu s ovakvim ponašanjem i kulturom. (Podaci poznati redakciji)


Podijeli: Facebook Twiter