Zahvalimo starijima na svemu što su učinili

U Domu "Alfredo Štiglić" obilježen je Međunarodni dan starijih osoba
U Domu "Alfredo Štiglić" obilježen je Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u pulskom Domu za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić". Središnja svečanost održana je danas u prostorijama Doma, uz prisutnost predstavnika Grada Pule, Istarske županije te brojnih udruga i ustanova i samih korisnika. Svečanost su dodatno uveličale članice kluba Breza koje su jako razveselile sve korisnike. Uz pjesmu "Kako je dobro vidjeti vas opet", oduševljenje korisnika bilo je na vrhuncu, pjevalo se, plesalo, dizalo ruke u zrak.

Dobrodošlicu i čestitke za njihov dan, okupljenima je uputila ravnateljica Doma Vesna Grubišić Juhas, kazavši među ostalim da trenutno skrbe o 168 korisnika u dva objekta te da će nastaviti s požrtvovnim radom kao dosad. Čestitke i zahvale uputila je i Marija Čehić, predstavnica vijeća korisnika Doma "Alfredo Štiglić". Prigodne riječi i čestitke uputili su i pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci te predsjednik županijske udruge slijepih Zlatko Kuftić.

- Ovo je poseban dan, dan kada trebamo zahvaliti starijima na svemu što su učinili i radili cijelog života, za nas malo mlađe. Nećemo vas zaboraviti, rekao je među ostalim istarski župan Valter Flego, istaknuvši da se za zdravstvo i socijalnu skrb izdvaja dobrih 17 posto proračuna, no svjestan je da bože bolje zato se i okreću EU-projektima koji će značajno poboljšati područje skrbi za starije.

Program obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba počeo je u srijedu kada su se na terasi Doma održali sportski susreti korisnika. Natjecali su se u kuglanju, gađanju mete, nabacivanju kolutova i bacanju lopte u koš, a sve je okončano dodjelom diploma i zahvalnica sudionicima. Prije sportskih igara, korisnici su mogli mjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Današnja svečanost pak, nakon poslijepodnevnog programa, završena je plesom i glazbom uz duo Magnolia i Vesnu Nežić Ružić. (N. SOFTIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter