Zahuktava se spor u Dugoj uvali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spor oko rušenja pješackog mosta izmedu hotela Croatia i pripadajuce depadanse u Dugoj uvali, kao još jedan u nizu koje vode Industrogradnja i splitska tvrtka Fio&D, pokušaLo se riješiti u pulskoj Policijskoj postaji, no bez uspjeha.

Predstavnici obiju tvrtki, Dragan Boljat i Branko Matic iz Fio&D, te Borislav Blaževic iz Industrogradnje i Pavao Tomšic, sastali su se s nacelnikom Ivicom Ezgetom, no umjesto rješenja spora, sastanak se, kao i dosad, pretvorio u medusobno optuživanje, odnosno dokazivanjem pravde i prava.

Ono što je ipak dogovoreno je da ce policija postupati po službenoj dužnosti i dolaziti prema svakoj dojavi, a o svojim ce "akcijama" izvješcivati Državni inspektorat i Državno odvjetništvo.

Sastanak u policiji navodno je dogovoren nakon što je jucer na gradilište u Dugoj uvali gdje je prije cetiri dana Industrogradnja pocela rušiti pješacki most, stigao suvlasnik splitske tvrtke Boljat. Ubrzo nakon njegovog dolaska stigla je i policija, no usprkos verbalnim ispadima i s jedne i s druge strane, nije bilo potrebe za intervencijom, vec je zadržan status quo.

Naime, ispred hotela Croatia vec danima stoji parkiran kamion Industrogradnje s demontiranom stolarijom skinutom s mosta, a na izlazima s gradilišta splitska je tvrtka blokirala sve izlaze. Ni jedna strana ne želi popustiti. 


Podijeli: Facebook Twiter