Zahtjev za stipendiju predaje se do 20. studenog


Kao što je najavljivano, Grad Pula je danas raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža. Pulski studenti zahtjev predaju poštom na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Pula, Sergijevaca 2, ili neposredno predajom u Pisarnici Grada Pule do 20. studenog. Obrazac zahtjeva može se preuzeti u Pisarnici Grada Pule, Stara Tržnica 1, 52100 Pula ili na web stranici www.pula.hr/natječaji. Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 6. prosinca na službenim web stranicama Grada i oglasnoj ploči Pisarnice. 

Dodatni bodovi

Bodovanje i rangiranje obavit će se sukladno utvrđenim kriterijima za izbor korisnika stipendija Grada. Po pitanju uvjeta ništa se nije promijenilo u odnosu na prošlu godinu, kandidati i dalje dobivaju dodatna tri boda za deficitarna zanimanja te dva boda za volontiranje, kao i dodatne bodove za uspjehe u natjecanjima, kako znanja tako i sportskim natjecanjima. Prema preporuci Zavoda za zapošljavanje, kao deficitarna zanimanja ove su godine izdvojeni: doktor medicine (sveučilišni studij medicine), magistar edukacije informatike (sveučilišni studij informatike-nastavnički smjer), magistar edukacije matematike (sveučilišni studij matematike-nastavnički smjer), magistar edukacije geografije (sveučilišni studij geografije-nastavnički smjer), magistar edukacije fizike (sveučilišni studij fizike-nastavnički smjer), magistar edukacije kemije (sveučilišni studij kemije-nastavnički smjer), magistar ing. elektrotehnike (sveučilišni studij elektrotehnike), magistar ing. brodogradnje (sveučilišni studij brodogradnje), magistar ing. strojarstva (sveučilišni studij strojarstva), magistar ing. računarstva (sveučilišni studij računarstva) te prvostupnik sestrinstva (stručni studij sestrinstva).

Studenti, koji su u prethodnoj akademskoj godini volontirali najmanje 30 sati u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro (primjerice Hrvatski crveni križ, Humanitarna mreža Grada Pule, domovi za stare i nemoćne na području Grada i slično), bodovat će se s dodatna dva boda.

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju ima student, državljanin Republike Hrvatske, koji ima prebivalište na području grada Pule, koji je u prethodnom školovanju ostvario slijedeći prosjek ocjena: za studente prve godine najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi, ili najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studiju za zvanje koje je kao deficitarno određeno natječajem, a za studente druge i treće godine najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini studija, ili najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je kao deficitarno određeno natječajem. 

Lani 154 stipendija

Pravo na stipendiju na diplomskom studiju može ostvariti redovni student, državljanin Republike Hrvatske, koji ima prebivalište na području grada Pule, koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena najmanje 4,0 na prethodnoj godini (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija), ili najmanje 3,5 na prethodnoj godini (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija) za zvanje koje je kao deficitarno određeno natječajem.

Inače, točan iznos i koliko će se stipendija točno dodijeliti utvrdit će se proračunom za 2018. godinu, čiji je nacrt trenutno u pripremi. Prošlu akademsku godinu Grad Pula je stipendirao 154 studenata, u mjesečnom u iznosu od 500 kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter