Zagubio 147 predmeta pa napredovao u službi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo dan nakon što je Vlada na zadnjoj sjednici ponovno ovlastila Draženka Janjuševica za obnašanje dužnosti predstojnika Ureda državne uprave Istarske županije dobili smo potvrdu Službenickog suda u Rijeci da mu je još u svibnju izrecena kazna zbog teške povrede službene dužnosti dok je radio u pulskoj ispostavi Državnog inspektorata.

Zahtjev za pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti Službenicki sud u Rijeci primio je u rujnu 2011. godine. Na naš upit predsjednik suda Ivan Vucemil odgovorio je da je prijavljenom Janjuševicu stavljeno na teret da "nije izvršio nalog neposredno nadredenog od 21. travnja 2011. godine, kojim je od njega traženo da arhivira predmete od 2002. do 2010. godine prema elektronickom popisu predmeta za koje je zadužen".

Vucemil navodi i da u zahtjevu za pokretanjem postupka piše "da je Janjuševic izgubio veci broj predmeta, tocnije njih 147 prema elektronickom izvodu iz pisarnice, ali i pojedinih akata iz predmeta, odnosno 26 rješenja i naloga prekršajnog suda". Zbog takvog je postupka troclano sudsko vijece Janjuševicu 10. svibnja izreklo novcanu kaznu umanjenja place od 15 posto za razdoblje od tri mjeseca.

Iako je Službenicki sud utvrdio da je Janjuševic ucinio tešku povredu dužnosti, Vlada ga je proteklog cetvrtka drugi put  imenovala ovlaštenim predstojnikom istarskog Ureda državne uprave, na rok od šest mjeseci. Na to je mjesto prvi put postavljen u sijecnju ove godine, kada je zamijenio dugogodišnjeg prvog covjeka državne uprave u Istri Mladena Tomljanovica. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

CIJELI TEKST PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter